Hoppa till huvudinnehållet

Allt klart för påskdans på torget

Publicerad:
Britt-Marie Bengtsson som har varit med och klätt riset under många år överraskade med att dyka upp på torget på torsdagsförmiddagen.
Britt-Marie Bengtsson som har varit med och klätt riset under många år överraskade med att dyka upp på torget på torsdagsförmiddagen. Foto: Carolina Schützer

På lördag är det återigen dags för påskkärringar, gubbar, påskharar, kycklingar och alla andra som vill starta påskaftonen med traditionsenlig dans runt påskriset att träffas på Stortorget i Säffle.

  • Foto: Carolina Schützer
  • Foto: Carolina Schützer
  • Foto: Carolina Schützer
  • Foto: Carolina Schützer
  • Foto: Carolina Schützer
  • Foto: Carolina Schützer

På torsdagsförmiddagen var elever från klass 4C och 1C på Tingvallaskolan på torget för att klä påskriset. Att elever från Tingvallaskolan klär påskriset på skärtorsdagen är en gammal tradition. Under många år har läraren Britt-Marie Bengtsson varit med och klätt riset. Hon gick nyligen i pension men överraskade barnen med att dyka upp på torget på torsdagsförmiddagen för att hjälpa till.

Även Stefan Källvik var med på torget. Han var där för att dela ut godis till de barn som hjälpte till.

Dans runt påskriset

På lördag förmiddag är det dags för Blåkullesnurren. Barn och vuxna, många av dem utklädda, samlas på torget för att umgås, dela ut påskbrev och dansa runt påskriset.

Gruppbostäderna Kardan, Stenhusallén, Smedjan och Hyttegatan har också bidragit till påskfirandet. De har gjort iordning påskstubbar till Köpmannaföreningens butiker.

För musikunderhållningen på lördag står Leif Djärv och hans påskkycklingar och dansen leds av Malin Axelsson. Blåkullesnurren arrangeras av Säffle Köpmannaförening och Säffle Kommun.

Artikeltaggar

Malin AxelssonNyheterPåskSäffleStefan KällvikStortorgetTingvallaskolanTraditioner

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.