Hoppa till huvudinnehållet

De kom, såg och segrade i Örebro

Publicerad:
Annandagens match mot BK Forward var precis som väntat en tuff sådan, men det var Säffle SK som till slut drog det längsta strået och lyckades göra mål.
Annandagens match mot BK Forward var precis som väntat en tuff sådan, men det var Säffle SK som till slut drog det längsta strået och lyckades göra mål. Foto: Marina Johansson

Säffle SK avslutade påskhelgen med match i Örebro på annandagen och mot stadens söner i BK Forward. Det första målet satt långt inne, men det första och enda målet var allt som krävdes för att Säffle skulle åka hem med en ny seger i bagaget.

– Jätteskönt och jättekul, konstaterar tränaren Edin Mesic.

Laget var inställda på att den här matchen skulle kunna bli riktigt tuff. BK Forward åkte ner en division i våras och är därmed mångas förhandstippade lag att vinna hela serien.

– Det märktes absolut att de kom från en division högre upp. Men vi vet också vad vi går för, alla köpte sin roll och gick in med sitt bästa, säger Edin.

”Stabil match”

Redan från start märktes det att det skulle bli en jämn och tuff match mellan två lag som bägge verkligen var på alerten. Säffle SK hade tidigt några riktigt fina målchanser, men som Forward effektivt satte stopp för. Lyckligtvis gällde det även åt andra hållet.

Tränaren Edin Mesic beskriver matchen som en gedigen laginsats där kollektivet imponerade.
Tränaren Edin Mesic beskriver matchen som en gedigen laginsats där kollektivet imponerade. Foto: Marina Johansson

– Jag tyckte att vi gjorde en stabil match över alla 90 minuter. Killarna slet från början till slut och visade verkligen upp ett hårt arbete och ett härligt samspel, säger Edin.

När det äntligen blev mål, blev det något utav en rysare: med bara en knapp minut kvar av första halvlek lyckades Fredrik Larsson sätta det, under stort jubel från lagkamrater, tränare och några ditresta säfflebor i publiken.

Fredrik Larsson blir omkramad av sina lagkamrater efter att han satt målet som skulle visa sig ge segern.
Fredrik Larsson blir omkramad av sina lagkamrater efter att han satt målet som skulle visa sig ge segern. Foto: Marina Johansson

Ständig skärpa

Stärkta av att ha spräckt nollan öppnade Säffle SK andra halvlek med ännu mer energi och fokus än tidigare, vilket såklart gjorde tränaren stolt.

– Det var jättefint att se dem, verkligen. Vi var väldigt påkopplade i den här matchen och orka driva på hela tiden, trots att vi mötte vad som måste vara ett av seriens bästa lag.

Säffle SK mötte BK Forward i Örebro på annandag påsk, den 10 april. Det var andra matchen och även andra segern för säsongen.
Säffle SK mötte BK Forward i Örebro på annandag påsk, den 10 april. Det var andra matchen och även andra segern för säsongen. Foto: Marina Johansson

Trots flera fina chanser även i andra halvlek blev det inga fler mål. Men ett väldigt effektivt försvarsspel förhindrade också BK Forwards målchanser, som också var många. Så det enda målet räckte för att ta en seger med sig hem till Säffle.

– Det känns jätteskönt och jättekul. Att börja serien med två segrar i rad känns ju jättehärligt. Vi ska njuta av detta på resan hem, men man får vara ödmjuk i det! Redan i morgon blir det träning igen.

Edin Mesic berömmer särskilt försvarsspelet, med Oskar Höök och Alexander Hagelberg i spetsen.
Edin Mesic berömmer särskilt försvarsspelet, med Oskar Höök och Alexander Hagelberg i spetsen. Foto: Marina Johansson

Är det någon som du tycker gjorde särskilt bra ifrån sig denna gång?

– Jag måste säga att hela laget gjorde det jättebra, men kanske får jag ändå lyfta fram våra mittbackar Oskar Höök och Alexander Hagelberg. BK Forward hade många målchanser som de lyckades slå undan. Vårt försvarsspel satte standard i den här matchen.

Nästa match blir den 15 april och då är det Stenungsunds IF som gästar Sporthälla.

Ferdinand Fon Fru var en av många spelare som visade upp en osviklig energi i matchen.
Ferdinand Fon Fru var en av många spelare som visade upp en osviklig energi i matchen. Foto: Marina Johansson

Artikeltaggar

Alexander HagelbergBK ForwardEdin MesicFotbollMotion och hälsaÖrebroPåskSäffleSäffle SKStenungsunds IFTräning

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.