Hoppa till huvudinnehållet

Maria är topp 10 bästa mäklare i Sverige

Publicerad:
Reporter Diana Dragic
Diana Dragic
diana.dragic@saffletidningen.se
Maria Larsson, framgångsrik mäklare på Fastighetsbyrån i Säffle.
Maria Larsson, framgångsrik mäklare på Fastighetsbyrån i Säffle. Foto: Claes Österman

Förra veckan kom besked med blombud till kontoret i Säffle - Maria Larsson är nominerad till Årets bästa mäklare i Sverige 2022.

Nomineringen baseras på hur hög omsättning man har haft under året samt hur nöjda kunderna har varit med sina husköp och försäljningar.

– Helt fantastiskt! Det var ju jätteroligt. Jag har blivit nominerad en gång förut och varit nära en annan gång för några år sedan, men jag trodde inte att jag skulle få chansen ingen, säger Maria.

När blombudet kom trodde Maria först att det gällde Guldklubben, som hon har kvalificerat sig till återkommande i många år.

– När jag såg vad det stod blev jag så överraskad och glad att jag skrek rätt ut att ’nu måste det ha blivit fel’, skrattar hon.

Hur känns det nu när du har hunnit smälta det lite?

– Det är ju helt fantastiskt att den här gamla käringen kan hålla sig kvar i toppen bland alla stockholmare. Det är faktiskt inte dåligt. Jag tror nog att jag är äldst nu, säger Maria skämtsamt.

Enda från Värmland

Bland mestadels storstadsmäklare är Maria den enda från Värmland som har blivit nominerad till utmärkelsen, som är en av de finaste man kan få inom fastighetsföretaget.

Sedan november månad har försäljningssummorna varit medvetet dolda för att öka spänningen, men Maria tror inte att hennes chanser är så stora att vinna.

– Jag kommer nog inte att vinna för det är så pass viktigt med omsättningen, men jag tror att jag är den enda från Värmland som har blivit nominerad, och att bli det när man jobbar i lilla Säffle känns ju helt fantastiskt. Det är det roligaste tycker jag, att sätta Säffle på kartan, säger Maria.

Om du tänker tillbaka på det gångna året, vad tänker du då?

– Att jag är väldigt nöjd och tacksam att kunderna kommer till mig och att jag får deras förtroende varje år. Det är häftigt att ha återkommande kunder, få följa dem och deras familjer. Sen brinner jag fortfarande för att göra affärer, säger Maria.

Tror du att det är det som håller dig kvar i mäklartoppen?

– Det tror jag; att jag fortfarande tycker att det är jätteroligt och att jag är nöjd över varje affär oavsett om det gäller slott eller koja, avslutar Maria.

Artikeltaggar

EkonomiFastighetsbyrånMaria LarssonMäklareSäffleVärmlands län

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.