Hoppa till huvudinnehållet

Värmlandsbro inför seriestarten som nykomlingar: ”Vi är redo”

Publicerad:
Värmlandsbro SK längtar efter seriepremiären på lördag.
Värmlandsbro SK längtar efter seriepremiären på lördag. Foto: Carolina Schützer

Värmlandsbro SK har gått som tåget de senaste säsongerna - nu är man uppe i division 4. Aldrig tidigare har VSK spelat så högt, och det är en otroligt taggad trupp som står redo för seriepremiären i den nya divisionen på lördag.

Tränarna för Värmlandsbro SK är i år Urban Johansson och Anders Eldh. Urban har redan varit med laget ett åt tillsammans med förre tränaren Johan Edvardsson, och var med och tog upp laget till division 4. Assisterande tränare är Peter Nyberg som också tidigare varit med i VSK. Anders Eldh är ny för i år.

– Det känns bra och självklart spännande, säger han.

– Det är ett härligt gäng här, och det märks att de tagit kliv från förra säsongen redan nu. Anders har ju kommit in med energi här också. Det har verkligen gett effekt, så nu är alla sugna på att dra igång, säger Urban.

Division 4 är historiskt för VSK - aldrig har man varit i en så hög division. Både Urban och Anders hyllar förre tränarens arbete.

– Johan Edvardsson som tränade laget under tre år har gjort ett jättejobb - två avancemang på tre år. Så nu kommer ju en utmaning för oss - laget har vunnit väldigt mycket nu under en lång tid - men nu slår vi i underläge som nykomlingar i en serie med tufft motstånd. Hur kommer vi att hantera det?, säger Anders.

 • Tränare Anders Eldh
  Tränare Anders Eldh Foto: Carolina Schützer
 • Tränare Urban Johansson
  Tränare Urban Johansson Foto: Carolina Schützer

Träningsvilliga

Försäsongen ha gått riktigt bra för VSK - spelarna har dykt upp på träningarna och tränat på bra. Anders berättar att det blir en annan nivå på träningen nu när man tagit klivet upp i fyran.

– Den har blivit blir hårdare och det har också blivit fler träningar. Vi måste göra allt vi kan för att påverka hur det ska gå för oss. Går det inte bra så ska det vara för att de andra är bättre - inte för att vi var dåliga. Vi ska inte komma dit dåligt förberedda, och det är vi inte heller - vi är redo, säger han.

– Vi måste få ihop laget tillsammans. De måste veta vad det innebär att spela som ett lag varje träning och varje match, säger Urban.

Kommit in ny energi

Det är många av spelarna som valt att stanna kvar i VSK inför den nya säsongen i fyran. Det har också kommit en hel del nytt; 6-7 nya spelare.

– De har kommit in med ny energi och de är bra både fotbollsmässigt och som personer. Vi trivs väldigt bra ihop allihopa, säger Urban.

Anders plussar också för den förening som Värmlandsbro SK är.

– Det är en härlig förening. Alla hjälper verkligen till - det är ett go i föreningen och en positiv stämning. Det finns gott om eldsjälar som ser till att föreningen mår bra. Vi har det väldigt bra jag och Urban, de fixar allt - vi behöver bara fokusera på att vara tränare. Så är det inte alltid.

Vad har ni för mål för säsongen?

– Målet är väl egentligen nytt kontrakt. Sedan får vi ta det därifrån. Vi vill ju vinna alla matcher vi ställer upp i, men det är ju inte realistiskt. Vi får se vad vi räcker till - eventuellt från vi höja vårt mål efter vägen eller så kommer vi ha fullt upp med det mål vi går in med, säger Anders och fortsätter:

– Jag tycker att vi har förberett oss så bra som vi kan. Vi ska vara redo när serien drar igång, och jag tycker också att gruppen har anammat det.

– Ja, speciellt sista matchen fick vi prov på det - det kuggade i ordentligt så och spelarna gjorde det vi pratat om. Det var den bästa matchen vi spelat. Det har varit en del upp och ner, och även något bottennapp i träningsmatcherna, men nu de två sista - då har vi spelat mer jämt och som vi vill spela, säger Urban.

 • VSK inför seriestarten
  VSK inför seriestarten Foto: Carolina Schützer
 • VSK inför seriestarten
  VSK inför seriestarten Foto: Carolina Schützer
 • VSK inför seriestarten
  VSK inför seriestarten Foto: Carolina Schützer
 • VSK inför seriestarten
  VSK inför seriestarten Foto: Carolina Schützer
 • VSK inför seriestarten
  VSK inför seriestarten Foto: Carolina Schützer
 • VSK inför seriestarten
  VSK inför seriestarten Foto: Carolina Schützer
 • VSK inför seriestarten
  VSK inför seriestarten Foto: Carolina Schützer
 • VSK inför seriestarten
  VSK inför seriestarten Foto: Carolina Schützer
 • VSK inför seriestarten
  VSK inför seriestarten Foto: Carolina Schützer
 • Tränare Anders Eldh
  Tränare Anders Eldh Foto: Carolina Schützer
 • Tränare Anders Eldh
  Tränare Anders Eldh Foto: Carolina Schützer

Nykomlingar i fyran

Eftersom VSK är nykomlingar i serien division 4 Värmland så har man nytt motstånd i alla de andra elva lagen. Forshaga och Kristinehamn är de två lagen som Anders och Urban tror kommer att vara uppe och kriga i toppstriden.

Vad vill ni vara för lag att möta?

– Ett hårt arbetande lag - ett bra starkt kollektiv som sitter ihop bra. Vi ska vara jobbiga att möta helt enkelt. Jag tycker att vi är på väg dit. Försvarsspelet måste sitta, så kommer anfallsspelet också. Vi har flera kreativa spelare i laget, men då måste försvaret funkar för att de ska kunna vara just det, säger Anders.

– Vi har variation i vårt anfallsspel - det har blivit bättre under försäsongen, säger Urban.

– Ja, i början var vi lite statiska och lättlästa - det var mycket långbollar. Men det känns om vi hittat rätt nu, tillägger Anders

Hur taggade är ni på seriepremiär nu då?

– Det ska bli riktigt kul. Vi har tränat sedan den 11 januari på det här och nu är det äntligen dags. Det är inte lika spännande att springa här när det regnar helt vatten eller snöar i sydvind, skrattar Anders.

– Det är ju det här vi tränar för. Det ska bli jättekul! säger Urban.

Premiär på lördag

Seriepremiären kommer att spelas på Sporthällas konstgräs den 15 april. De har båda en förhoppning om att kunna spela ute på sin hemmaarena Brovallen från omgång 3, matchen mot Forshaga.

– Vi hoppas på det - vi brukar vara tidiga på gräs där ute. Töcksfors som vi möter i andra matchen spelar ju också på konstgräs, så det är ingen idé om byta innan det heller känns det som, säger Urban.

– Men vi längtar till Brovallen - det är ju vår hemmaarena och det är där vi vill vara, tillägger Anders.

Lagen i division 4 Värmland 2023

Forshaga IF

Hertzöga BK

IF Nyedshov

IFK Kristinehamn

IFK Skoghall

IFK Sunne

IK Arvika Fotboll

Karlskoga SK

Råtorps IK

Töcksfors IF

Värmlandsbro SK

Västanviks AIF

Artikeltaggar

Anders EldhBrovallenFotbollSportTräningVärmlandsbro SK

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.