Hoppa till huvudinnehållet

Trots spelarbristen: ”Vi kommer att genomföra serien”

Publicerad:
Att få ihop spelare till A-lagstruppen har varit svårt, trots detta ser Svanskogs IF positivt på kommande säsong. (Arkiv)
Att få ihop spelare till A-lagstruppen har varit svårt, trots detta ser Svanskogs IF positivt på kommande säsong. (Arkiv) Foto: Carolina Schützer

Att få ihop spelare till Svanskog IFs A-lag är ett orosmoment inför den kommande fotbollssäsongen. Föreningen vänder sig med öppna armar för att få ihop fler spelare till truppen.

Med färre antal aktiva spelare och färre som kan tänka sig åka en längre bit för träningen är det svårt för Svanskog att få ihop till en komplett A-lags trupp. Ett problem som enligt Mikael Säveland även menar drabbat de andra fotbollslag som är etablerade utanför stan.

– Det är färre ungdomar som fyller upp från de yngre lagen och få som vill åka en bit för att få spela, det är vi lite beroende av, säger Mikael Säveland som sitter i fotbollssektionen i Svanskogs IF.

Sårbar situation

För att spela en bra A-lagssäsong så krävs det ett tjugotal spelare. Något som klubben i nuläget inte riktigt lever upp till. Följderna blir då att laget blir sårbara om det skulle ske skada eller sjukdom bland spelarna. Däremot har Svanskogs IF inte backat för det, utan en säsong blir det.

– Vi har anmält oss till serien och vi kommer att genomföra den, säger Mikael Säveland.

Kunna greja det här

Tränare för laget är Patric Rådberg, något klubben är mycket glada över och berättar att de har väldigt bra träningar. Samtidigt som de gärna ser att fler från Säffle och Åmål men även Årjäng och Sillerud känner sig manade att testa på.

Ett problem i flera föreningar är just föryngringen men laget har fått till sig ett gäng yngre killar, eller svanskogspojkar som Mikael benämner dem, mellan 15 och 18 år som valt att börja spela igen.

– Det är en stam med duktiga killar vi har nu. Sen är det känsligt att vara få, så vi tar gärna emot fler. Men vi ska nog kunna greja det här, avslutar Mikael.

Artikeltaggar

ÅmålFotbollSäffleSportSvaneholmSvanskogs IFTräning

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.