Hoppa till huvudinnehållet

Hotell Royal bygger ny uteservering – blir 1800 kvadratmeter stor

Publicerad:
Hotell Royal bygger en stor uteservering som ska stå klar i sommar.
Hotell Royal bygger en stor uteservering som ska stå klar i sommar. Foto: Marina Drake

Hotell Royal har under förra veckan påbörjat bygget av vad som ska bli en 1800 kvadratmeter stor uteservering, som vetter ut mot Kanalparken. Bygget förväntas vara klart redan i sommar.

– Jag tycker det är roligt att utveckla hotellet, säger ägaren Tomas Pettersson.

När Hotell Royal byggdes på 1980-talet, fanns en stor uteplats där man arrangerade olika evenemang. Inte minst After Work och After Beach var särskilt populära inslag, där rekordet var hela 2000 gäster en onsdagskväll.

Nu vill den nuvarande hotellägaren, Tomas Pettersson, återigen satsa på en fin uteservering för sina gäster och samtidigt ha möjlighet att arrangera evenemang, om än i lite mindre utsträckning än på 80-talet.

– Vi vill väl tillbaka lite till hur det var då, och ha möjligheten att ha lite fler evenemang. De få gångerna vi har haft det så har det varit ett himla roddande med strömkablar och scener som ska fram. Det ska inte bli Säffles nya nöjesmetropol, men när vi väl ska ha någonting så vill vi att det ska det vara lätt att anordna, säger Tomas Pettersson.

Även om det finns en önskan om att liva upp hotellet med lite mer livemusik och temakvällar, vill Tomas poängtera att det inte kommer vara fullt ös varje helg, utan lite lagom.

– Det finns ju saker att ta hänsyn till. Dels ligger vi i centrum och då kan man inte ha för höga decibel för ofta. Sen har jag också hotellgäster att ta hänsyn till. Vi kan inte ha fullt drag hela tiden, utan vi vill bara ha möjligheten när tillfälle dyker upp. Det blir dessutom ingen jättestor scen, så det får inte plats någon full rockorkester, skrattar Tomas.

  • Foto: Marina Drake
  • Foto: Privat
  • Foto: Marina Drake
  • Foto: Marina Drake
  • Håkan Lindgren från JP Entreprenad är projektledare för bygget.
    Håkan Lindgren från JP Entreprenad är projektledare för bygget. Foto: Marina Drake

Klart i juni

Uteserveringen kommer att bli 1800 kvadratmeter stor, med flera etage, en scen och bar. Den kommer även att vara inhägnad med låga murar och svart palissadstaket, dels för att möjliggöra för entrébundna evenemang, dels för att skydda dyra utemöbler.

Projektet förväntas vara klart i mitten på juni och landa på totalt två miljoner kronor.

– När vi ändå bygger väljer vi att maxa den ända ut till mina gränser för fastigheten. Dessutom har ju kommunen planer på att utveckla Kanalparken så småningom, och då vill jag ligga i framkant och snygga till min sida, säger Tomas.

– Det är ju ett plus att jag kommer ifrån lite gräsklippning också, tillägger han.

Även parkeringen intill hotellet kommer att få en uppfräschning. En av infarterna ska stängas igen och hela parkeringen ska hägnas in av pallisadstaket samt en elektrisk skjutgrind.

– Vi har det i Arvika och det är väldigt populärt. Det är många som reser med dyra verktyg och mätinstrument och tyvärr händer det ju att det blir stölder och vandalisering på bilarna. Men nu kommer det finnas möjlighet att ha dem inom lås och bom, säger Tomas.

Hur känns det att ni är igång nu?

– Jo men det känns bra. Jag tycker det är roligt att utveckla hotellet hela tiden. Jag gör ju många investeringar som kanske inte gynnar mig ekonomiskt, men jag tycker det är roligt att ha lite studs och puts på det, avslutar Tomas.

Artikeltaggar

Bostad och byggenByggnationByggprojektFirst Hotel RoyalHotellNäringslivNöjeSäffleUteserveringar

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.