Hoppa till huvudinnehållet

Unga simmare gjorde sin första tävling

Publicerad:
Barnen i träningsgruppen Hajen tävlade för första gången. Ledarna Erik, Isabella, Simon och Ulf med barnen Elias, Tora, Isabella, Johannes, Leo, Linus och Wilma.
Barnen i träningsgruppen Hajen tävlade för första gången. Ledarna Erik, Isabella, Simon och Ulf med barnen Elias, Tora, Isabella, Johannes, Leo, Linus och Wilma. Foto: Nathalie Forsström

Utmanaren – tävlingen där alla tävlar mot sina egna tider, arrangerades i Säffle simhall i söndags. För många unga simmare var det den första tävlingen.

Många barn och ungdomar deltog i Utmanaren i söndags.
Många barn och ungdomar deltog i Utmanaren i söndags. Foto: Privat

I söndags bjöd Säffle Simsällskap in till Utmanaren 2.0. En tävling som startade förra året. Man riktar sig till klubbarna i Värmland och norra Dalsland och tävlingen är för barn och ungdomar som kan simma 25 meter. I söndags var det fem simklubbar som anslöt sig. Förutom hemmaklubben Säffle SS deltog simmare från Mellerud Simklubb, Åmåls Simklubb, Arvika SS och Grums SS.

60 tävlande

Totalt var det drygt 60 ungdomar mellan sex och fjorton år som tillsammans gjorde ungefär 200 starter under söndagseftermiddagen.

Utmanaren är en tävling som passar bra för nybörjare. Alla kan vinna eftersom det är en tidmärkes-tagning där alla tävlar mot sina egna tider.

Alla som deltog fick en medalj, ett diplom och ett utmanarbevis där man med hjälp av tidklistermärken i brons, silver och guld markerar det man klarat. De som uppnådde ett visst antal guldtider fick pokaler.

Märken och pokaler

På söndagen delades det ut 102 bronsmärken, 53 silvermärken och 44 guldmärken. Det delades också ut totalt sex pokaler.

Syftet med tävlingen är att göra tävlandet roligt och att barnen ska få lägga grunden till en bra tävlingsrutin.

Elias, Tora, Isabella, Johannes, Leo, Linus och Wilma i träningsgruppen Hajen var med på tävling för första gången. De simmar både bröstsim, ryggsim och crawl och det är lite olika vilket simsätt de föredrar. På frågan om hur det känns att tävla är det ett enhälligt svar:

– Bra!

Nästa tävling som Säffle Simsällskap arrangerar är tävlingen Nataris 50 meter där inbjudan är öppen i hela Sverige samt i Norge.

Artikeltaggar

Säffle kommunSäffle simhallSäffle SSSimningSimsportSport

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.