Hoppa till huvudinnehållet

Wiksfors bruk fortsätter vara en del av Smaka på Värmland

Publicerad:
Reporter Nathalie Forsström
Nathalie Forsström
nathalie.forsstrom@saffletidningen.se
Robert och Therese Edquist från Toverud Mathantverk fanns på plats vid Wiksfors bruk på förra årets Smaka på Värmland.
Robert och Therese Edquist från Toverud Mathantverk fanns på plats vid Wiksfors bruk på förra årets Smaka på Värmland. Foto: Nathalie Forsström

Förra året var Wiksfors bruk en del av Smaka på Värmland för första gången. Nu står det klart att Wiksfors bruk kommer att vara en av samlingspunkterna även under årets matfestival som äger rum i höst.

Många smaker från Värmland på Wiksfors bruk

I år är det 13:e året som matfestivalen arrangeras. Wiksfors Bruk var en del av matfesten för första gången förra året. Det blev lyckat och i höst ska Wiksfors bruk återigen vara en samlingsplats för värmländska producenter som kan visa upp och sälja sina mathantverk och livsmedelsprodukter under mathelgen.

– Långserud och Nysäter är ett bra val för den här typen av evenemang. Det är en familjär och välkomnande bygd som sjuder av entreprenörskap. Här finns bland annat ett ölbryggeri, surdegsbageri, en pizzeria och ett våffelcafé, säger Helena Karlsson, evenemangskoordinator.

Flera platser

Smaka på Värmland arrangeras av Nifa, Visit Värmland och Visit Kristinehamn. Årets festival äger rum den 30 september och 1 oktober. Det kommer även att finnas samlingspunkter i Kristinehamn och vid den Gamla Kraftstationen i Deje. I konceptet ingår en smakrunda där utställare öppnar upp sina lokaler för besökare.

Artikeltaggar

EvenemangLångserudNifaNyheterSmaka på VärmlandVisit KristinehamnVisit VärmlandVärmlands länWiksfors bruk

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.