Hoppa till huvudinnehållet

Körde lastbil drogpåverkad – döms till böter

Publicerad:
En Säfflebo har dömts till böter för en rad brott.
En Säfflebo har dömts till böter för en rad brott. Foto: Lisa Olaison

En 37-årig Säfflebo har dömts till böter för en rad brott. Bland annat har han kört lastbil när han varit påverkad av droger. Totalt döms han på tio punkter.

Den 37-årige mannen har gjort sig skyldig till en rad brott. Det rör sig om flera olika brott, många av dem narkotikarelaterade. Brotten har begåtts på olika platser i länet under 2021. Mannen har dömts för ringa vapenbrott, fyra fall av grov olovlig körning, tre fall av rattfylleri och två fall av ringa narkotikabrott. Nu har han blivit dömd av Värmlands tingsrätt och straffet blir 120 dagsböter.

Ringa narkotikabrott

Mannen har bland annat dömts för att vid två tillfällen ha kört lastbil trots att han varit påverkad av narkotika. Dessutom hade han inte rätt att köra lastbil. Han döms också för att ha använt narkotika.

37-åringen döms även för ringa vapenbrott. Det rör sig om en pepparspray som mannen haft och som togs i beslag.

Artikeltaggar

BrottBrott, lag och rättDagsböterNarkotikabrottNyheterOlovlig körningVärmlands tingsrätt

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.