Hoppa till huvudinnehållet

Guldregn över Lisa: svensk mästarinna i parabowling

Publicerad:
Reporter Marina Drake
Marina Drake
marina.drake@saffletidningen.se
Lisa Nordström Green tog sitt andra raka guld i Para-SM i lördags.
Lisa Nordström Green tog sitt andra raka guld i Para-SM i lördags. Foto: privat

BK Tegnér fortsätter att skörda framgångar som förening. Häromveckan vann A-laget Mellanallsvenskan och i helgen tog Lisa Nordström Green guld i damernas Para-SM.

– Jätteroligt, det hade jag inte räknat med!

Det var andra raka SM-guldet för Lisa, som även vann förra årets Para-SM i Helsingborg. I år gick tävlingen av stapeln på närmare håll, närmare bestämt i Örebro.

Lisa, som har bowlat i princip hela sitt liv, har haft en bra spelform hela året och även dagsformen kändes riktigt bra. Men att det skulle ta henne hela vägen till guld en gång till kom ändå som en överraskning.

– Nej, det hade jag absolut inte räknat med, men det var jätteroligt såklart!

Lisa tävlade i klass A, där högsta sammanlagda poäng efter sex serier innebar nytt SM-guld. Lisas 1173 räckte till en ganska komfortabel seger, med Anna Johansson från Götene BK som tvåa med 1122. Sabina Nilsson, Baltzar BK, tog bronset med 1119.

– Det avgjordes på sista så varje poäng var verkligen viktig.

Har du hunnit fira det här än då?

– Nej, det blir ju några fler tävlingar under våren så jag hoppas på att ha ännu mer att fira och då ta allt på en gång!

Lisa tävlar nämligen också i vanliga individuella SM, som sker i Skövde i början av juni. Och så väntar Special Olympics World Games i Berlin med SM-laget.

– Jag hoppas ju på att ta med några medaljer hem från dessa tävlingar också, men jag har inte alls samma målsättning där som i Para-SM. Mest tänker jag att det ska bli kul. Special Olympics World Games blir första gången som jag spelar utomlands, så det ser jag väldigt mycket fram emot.

Artikeltaggar

BK Tegnér SäffleGötene BKHelsingborgMedaljerParalympicsSkövdeSportÖrebro

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.