Hoppa till huvudinnehållet

SD vill ha folkomröstning om vindkraften i Borgvik

Publicerad:
Reporter Oskar Sandström
Oskar Sandström
oskar.sandstrom@nwt.se
Sverigedemokraterna i Säffle och Grums har startat en namninsamling för att få till en folkomröstning om den planerade vindkraftsparken i Borgvik. Genrebild.
Sverigedemokraterna i Säffle och Grums har startat en namninsamling för att få till en folkomröstning om den planerade vindkraftsparken i Borgvik. Genrebild. Foto: Håkan Strandman

Sverigedemokraterna i Grums och Säffle ska börja en namninsamling för att få till en folkomröstning om vindkraftsprojektet Borgvik.

Partiet skriver i ett pressmeddelande att de vill se en energiförsörjning byggd på vattenkraft och kärnkraft. De närmsta veckorna kommer SD i Grums och Säffle att samla in underskrifter för att få till en folkomröstning i de båda kommunerna för vindkraftprojektet Borgvik. För att få till en rådgivande folkomröstning krävs att tio procent av de röstberättigade i kommunen undertecknar. Sen fattar kommunfullmäktige beslut, och det krävs att två tredjedelar inte röstar nej till folkomröstningen.

Det är energiföretaget Fortum som ligger bakom vindkraftsprojektet Borgvik. Det handlar om 23 verk två kilometer väster om Segmon. Just nu är projektet ute på samråd där berörda kan framföra sina synpunkter på vindkraftsparken. Den planerade parken beräknas årligen kunna producera drygt 600 GWh.

Artikeltaggar

BorgvikFolkomröstningarFortumGrumsPolitikSverigedemokraternaSäffle

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.