Hoppa till huvudinnehållet

Hèléne Agdén slutar med politiken

Publicerad:
Sjukvårdspartiets Hèléne Agdén har avsagt sig sina politiska uppdrag.
Sjukvårdspartiets Hèléne Agdén har avsagt sig sina politiska uppdrag. Foto: Nathalie Forsström

Lokalpolitikern Hèléne Agdén (SiV) har avsagt sig samtliga politiska uppdrag för Sjukvårdspartiet på grund av hälsoskäl. Det blir Jimmy Elgtberg som tar hennes plats som ersättare i kommunstyrelsen.

Jimmy Elgtberg blir ny ersättare i kommunstyrelsen för Sjukvårdspartiet.
Jimmy Elgtberg blir ny ersättare i kommunstyrelsen för Sjukvårdspartiet.

Sjukvårdspartiet i Säffle meddelar att Hèléne Agdén har avsagt sig samtliga poster för Sjukvårdspartiet på grund av hälsoskäl.

– Vi i SiV är tacksamma över de insatser som Hèléne har bidragit med via SiV för Säffleborna och önskar henne nu allt gott för framtiden, säger Marianne Utterdahl, ordförande och gruppledare för SiV i Säffle.

Han blir ersättare

Jimmy Elgtberg, 38 år, Värmlands Nysäter, kommer nu att ta hennes plats som ersättare i kommunstyrelsen.

– I kommunstyrelsen får jag insyn i fler av kommunens verksamheter och det ska bli intressant att tillsammans med Sjukvårdspartiet fortsätta driva våra frågor. För mig är energifrågor och barn och ungas uppväxtvillkor särskilt viktiga, säger han.

"Känns bra”

Marianne Utterdahl som även hon har en ersättarplats i kommunstyrelsen tycker att det känns bra.

– Det känns bra att få Jimmy som kollega i kommunstyrelsen. Vi kompletterar varandras kompetens- och intresseområden bra, säger Marianne Utterdahl.

När det gäller platsen i kommunfullmäktige tas tillsättandet av ny kandidat på sedvanligt vis till länsstyrelsen. Näst på tur enligt valsedeln är Kjell Rosell.

Artikeltaggar

Hèléne AgdénKommunfullmäktigeKommunstyrelsenMarianne UtterdahlPolitikSäffleSjukvårdspartietVärmlands Nysäter

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.