Hoppa till huvudinnehållet

En dag med lokal handel i fokus

Publicerad:
Mor och dotter Videdal, Agneta och Eva-Lena, driver Widedals interiör.
Mor och dotter Videdal, Agneta och Eva-Lena, driver Widedals interiör. Foto: Emma Alegod Bruce

På lördag är det den sista lördagen i april, och därmed är det den lokala handelns dag. Säffle köpmannaförening uppmärksammar detta genom tävlingar och erbjudanden i en mängd olika butiker.

– Den lokala handeln bidrar till framtidstro, säger Eva-Lena Videdal.

Eva-Lena Videdal driver Widedals interiör och är även representant för Säffle Köpmannaförening. Att vara med och uppmärksamma den lokala handelns dag tycker hon känns självklart.

– Vi vill ju gärna bidra till en levande stad med framtidstro och jag är helt övertygad om att den lokala handeln är viktig i detta. Butikerna i Säffle står för både ett bra utbud, kunskap och ett gott värdskap. Den lokala handelns dag vill ju uppmärksamma just detta, säger hon.

Den 29 april kommer ett stort antal butiker visa upp sitt utbud genom tävlingar och erbjudanden.

– Vi kommer att ha både erbjudande och en tävling hos oss på Widedals, och hoppas såklart på att många kunder passar på att shoppa, fika och njuta av småstadens charm denna lördag.

Service och utbud

Djuraffärn’ är ytterligare en av de medverkande butikerna.

– Såklart att vi vill fira den lokala handelns dag, säger Ämma Andrinsson, butiksägare.

Det är i dag svårt på många sätt att konkurrera med e-handeln och de större varuhusen, speciellt när e-handelnsplattformarna kan pressa priser på ett annat sätt än mindre butiker och företag klarar av. Men närheten till snabb, flexibel och personlig service är fortfarande något som den lokala handeln stoltserar med och som kunderna värdesätter högt.

– Jag märker tydligt att både ett brett utbud och en bra service är viktigt för mina kunder. En lördag hade jag en kund som akut behövde mjölkersättning till sina valpar och var oerhört tacksam för att det fanns att köpa här i Säffle. För att vi butiker ska kunna fortsätta att ha ett rikligt och varierat sortiment är det viktigt att säffleborna forsätter att handla lokalt, fortsätter Ämma.

Artikeltaggar

ButikerHandelSäffleService

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.