Hoppa till huvudinnehållet

Ny industrimark intill laxfabriken – detaljplan godkänd

Publicerad:
En detaljplan för industrimark i sydvästra Säffle har godkänts av kommunfullmäktige.
En detaljplan för industrimark i sydvästra Säffle har godkänts av kommunfullmäktige. Foto: Johan Nilsson/TT

Kommunfullmäktige har godkänt detaljplan för industrimark i anslutning till fastigheten där den planerade laxfabriken ska ligga. Kommunen anser att det finns behov av ytterligare industrimark och därför har detaljplanen ändrats.

I maj 2021 fick miljö- och byggnadsnämnden i uppdrag av kommunfullmäktige att upprätta detaljplan för industri- och näringsverksamhet.

Den planerade laxfabriken ska byggas på industriområde i sydvästra delen av Säffle och det har uttryckts från entreprenörerna bakom laxfabriken att det finns behov av ytterligare verksamhetsmark. Kommunen bedömer att det finns ett behov av att skapa möjligheter för ytterligare industrimark oavsett om laxfabriken behöver utöka sin verksamhet med fiskodling eller inte. Med den bakgrunden har kommunen genomfört en lokaliseringsstudie där man efter att ha tittat på flera platser har valt ut två områden som man jobbar vidare med.

Utveckling

Det område som kommunfullmäktige nu har godkänt detaljplan för industrimark för är del av Säffle 6:18 och del av Gjutaren 4. Det är mark som ligger i anslutning till den planerade laxfabriken på Säterivägen.

– Jag tycker att det är framtidsinriktat och tyder på utveckling, sade kommunstyrelsens ordförande Dag Rogne (C) när detaljplanen skulle godkännas i kommunfullmäktige.

Han påpekade även att det är först när det kommer en aktör som vill satsa i området som det blir verklighet men att det är bra att vara förberedd.

Artikeltaggar

Bostad och byggenDag RogneDetaljplanerKommunfullmäktigeSäffle

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.