Hoppa till huvudinnehållet

Ljög om att ha skjutit någon med gevär – döms för falskt larm

Publicerad:
Foto: Fredrik Sandberg/TT

Säfflebon ringde SOS Alarm och sade att han hade skjutit en annan person med ett gevär. Nu döms han till böter för falskt larm.

Både polis och ambulans ryckte ut till platsen när larmet om skjutningen kom. Det hände i juni förra året på en adress i Säffle. En man ringde SOS Alarm och uppgav att han hade skjutit en annan person med gevär. Det visade sig vara ett falskt larm.

Nu har Värmlands tingsrätt dömt den 56-årige mannen till 70 dagsböter för falskt larm.

Artikeltaggar

Brott, lag och rättDagsböterSäffleSOS AlarmVärmlands tingsrätt

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.