Hoppa till huvudinnehållet

Våren hälsades välkommen i Hargene

Publicerad:
By byalags kör leddes av körledare RoseMarie Hultebring.
By byalags kör leddes av körledare RoseMarie Hultebring. Foto: Privat

Valborgsmässofirandet öppnades upp av By byalags ordförande Gustaf Janson som hälsade alla välkomna. En skara av närmare 100 personer hade mangrant ställt upp för att hälsa våren välkommen. Valborgsmässoelden tändes.

Våren hälsades välkommen.
Våren hälsades välkommen. Foto: Privat

Vid grillen stod Magnus Tengelin och Björn Eriksson som såg till att små och stora bjöds på grillad korv och dryck.

Lotterna såldes snabbt slut och förväntansfulla blickar vändes mot prisbordet. By byalags kör leddes av körledare RoseMarie Hultebring, kören bestod av Bertil Andersson, Maria Augustsson, ElseBritt Stridsberg, Bengt Skålén, Kristina och Ulf Skålén, Ingemar Jansson, Ulla Scott och Anneli Ottosson. Naturligtvis sjöngs Vintern rasat ut bland våra fjällar, Vårvindar friska, En vänlig grönskas rika dräkt och avslutningsvis Värmlandsvisan.

Nya familjer

Nyinflyttade familjer hälsades glädjande välkomna.

Vårtalet hölls av Mats Janson, som både klokt och roligt, bland annat berättade hur ordet vårkänslor beskrivs i Wikipedia; ett begrepp som används för flera uppsättningar av fysiska och psykiska symtom i samband med vårens ankomst! Att våren också är efterlängtad för ljus och värme, för både kropp och själ, som tar fram våra medmänskliga sidor, sa han.

Nöjda traskade besökarna hemåt, när Valborgsmässoelden brunnit ut, då vet man att våren är här.

Artikeltaggar

Nöje/Kultur

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.