Hoppa till huvudinnehållet

Robotgräsklippare stals – ägaren kunde spåra den till Nynäshamn

Publicerad:
En robotgräsklippare som stals i Nysäter kunde spåras med hjälp av en app. Men i Nynäshamn försvann spåren. Det är dock inte gräsklipparen på bilden./ARKIVBILD
En robotgräsklippare som stals i Nysäter kunde spåras med hjälp av en app. Men i Nynäshamn försvann spåren. Det är dock inte gräsklipparen på bilden./ARKIVBILD Foto: Johan Nilsson/TT

Ägaren till fritidshuset i Värmlands Nysäter kunde spåra sin stulna robotgräsklippare med hjälp av sin app. Men inte längre än till Nynäshamn – där den försvann från radarn.

Någon gång mellan den 28 mars och 4 april stals robotgräsklipparen vid en inbrott i ett uthus till ägarens fritidshus i Värmlands Nysäter.

Gräsklipparen är värd 30 000 kronor och var försedd med en sändare så att ägaren kunde spåra den med hjälp av en app.

Ägaren, en man i 65-årsåldern, kunde se att robotgräsklipparen färdats fram och tillbaka på småvägar norr om Värmlandsbro – för att sedan dra iväg till Nynäshamn, som ju är ett välkänt färjeläge.

Där spåren slutar den 4 april klockan 20 på kvällen.

Försvann utomlands

– Det troliga är väl att den sen försvunnit utomlands, säger Hans Elvingson, förundersökningsledare på polisen i Säffle.

Artikeltaggar

ApparBrott, lag och rättFritidshusInbrottNynäshamnVärmlands NysäterVärmlandsbro

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.