Hoppa till huvudinnehållet

Tomas Rimeikas nya låt - här kan du se videon som spelades in i Säffle

Publicerad:
Längst ned i artikeln hittar du länken till videon Sjunga högt.
Längst ned i artikeln hittar du länken till videon Sjunga högt.

När Säffleartisten Tomas Rimeika släpper sin nya singel Sjunga högt, har han också premiär för den nya videon som är inspelad i Säffle. Videon kan du se här - premiärvisningen sker nämligen här på ST:s webb.

Tomas Rimeika hyser varma känslor för sitt Säffle och det är på hans initiativ som videon premiärvisas för ST:s digitala läsare.

Videon till Tomas nya låt är inspelad i centrala Säffle under två dagar i februari och mars. Linus Grötting har gjort filmen.

Tomas berättar om bakgrunden:

– Jag och min guru Daniel Askås satt på en pizzeria på Perssons gränd i januari. Vi hade en idé om att jag i videon skulle göra auditions hos olika band. Daniel tyckte att jag skulle ta över helt i replokalen på min första audition hos The Röjers, alltså vara så dominant att de andra skulle få ovibb och säga nej till mig direkt.

– Daniel har ju spelat i band med mig under min kanske mest dryga period i livet, det vill säga mina sena tonår, så han talade väl av egen erfarenhet, skrattar Tomas.

– Eftersom låten är så pepp fick jag sedan idén att vi givetvis skulle ha en dansscen på slutet, som i en indie-musikal. Så jag ringde Malin Axelsson som är lärare på Kulturskolan och hon fick med dansarna i Kellygruppen på tåget, fortsätter Tomas.

Vill lyfta lokala band

Han berättar att The Röjers är ett episkt band från olika delar av stan samt Långserud och vars låtskrivare Simon Dalström och Tomas känner varandra sedan förra året.

– Halva bandet går fortfarande på gymnasiet så de har en sund juvenil vibb. Simon spelar ibland gitarr med mig live. När The Röjers var förband till mig med band i Åmål för två veckor sen gjorde de en cover på min singel Ta mig vilket nog var den första cover jag hört av en av mina låtar. Underbart!

Bandet Pända är också med i videon.

– De dök upp på min Bygdegårdsturné, i Kärrholmens bygdegård var det, och så snackade vi. Jag gillar verkligen deras stil och musik. Vi har en collab på gång, så hoppas på gemensamt släpp med dem senare i år. Jag såg dem när de var förband till Jelassi på Medis i Säffle – och gillade dem då ännu mer, berättar Tomas.

Han ville ha med båda grupperna i musikvideon för att lyfta lokala artister och visa sina vänner att återväxten är säkrad.

– Sen spelar vi ju in videon backstage på Medis i Säffleoperans lokaler som jag ju sjunger om i låten, för att påminna folk om hur bra också den föreningen är.

Artikeltaggar

Daniel AskåsFilmerLinus GröttingMalin AxelssonMusikSäffleSäffleoperan

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.