Hoppa till huvudinnehållet

Målkalas för Gillberga - vann med 6-0

Publicerad:
Gillberga vann med 6-0. David Calberg stod för två av målen. (arkivbild)
Gillberga vann med 6-0. David Calberg stod för två av målen. (arkivbild) Foto: Carolina Schützer

I torsdags spelade Gillberga FF sin första bortamatch för säsongen - och man började på bästa tänkbara sätt. Efter nittio spelade minuter hade Gillberga gjort sex mål, medan hemmalaget IFK Ås inte hade gjort några.

Gillberga hade kopplat greppet om matchen redan från start. Bara efter 8 minuters spel stod det 2-0 till GFF. Pontus Lawner hade satt ledningsmålet efter 3 minuter och David Calberg ökade på därefter.

Pontus Lawners andra mål kom efter kvarten spelad, och därmed stod det 3-0 till Gllberga. Knappt halvvägs in i första halvleken kom mål nummer fyra, signerat Fredrik Alm. En komfortabel 4-0-ledning för Gillberga när lagen gick till pausvila.

De blåvita började på samma sätt i andra - efter fyra minuters spel satte Christoffer Johansson 5-0. Men därefter drog man ner på takten en aning, och det dröjde till matchminut 76 innan det sista målet kom; 6-0 gjordes av David Calberg.

Gillberga spelar sin nästa match den 13 maj - då förhoppningsvis hemma på Gillbergavallen. Motståndet står Mangskogs SK för.

IFK ÅS - Gillberga FF (0-6)

3' 0-1 Pontus Lawner

8' 0-2 David Calberg

15' 0-3 Pontus Lawner

27' 0-4 Fredrik Alm

49' 0-5 Christoffer Johansson

76' 0-6 David Calberg

Artikeltaggar

Åsdivision 6 västraFotbollGillberga FFIFK Ås

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.