Hoppa till huvudinnehållet

Annelundsfest i år igen

Publicerad:
Förra årets Annelundsfest blev en succé, nu planeras det för sommarens arrangemang i Annelund. (Arkiv)
Förra årets Annelundsfest blev en succé, nu planeras det för sommarens arrangemang i Annelund. (Arkiv) Foto: Diana Dragic

Det blir Annelundsfest även detta år, redan nu kan första juli skrivas upp i kalendern. En fullspäckad dag där tanken är att alla ska hitta något som faller en i smaken.

Även om allt inte är spikat ännu så är planeringen i full gång. Vad det gäller dagsschemat så kommer Systrarna Bäckström öppna programmet med musik och underhållning. Hur ordningen följer efter är under arbete men de kan glatt berätta att Move it kommer bjuda på dans, Three Kings Muay Thai och Säffle Kampsportklubb kommer även de visa upp sig. På plats hittas även Säffle Ridklubb med sina hästar.

Kvällen följs upp med musik av flertalet band. Först ut spelar bandet The Röjers, de följs sedan upp av Thomas Rimeika. Därefter kommer Sounds of Shadows. Nästa band, Hilllstreet Blues Band, spelade på den allra första Annelundsfesten och gör nu bland sina sista spelningar just där. Näst sist ut på scenen blir New Train Band och sist ut är Timmie Four.

Förra året fick Galna Tuppen ansvaret för serveringen för första gången. Samma sak blir det även i år.

Källarbackens intresseförening som står bakom Annelundsfesten kommer snart att spika detaljerna för dagen, de inväntar fortfarande svar för att göra klart dagsaktiviteterna. Men innan de går på det så ska en bakluckeloppis på Anneviplan genomföras den 20 maj, sen blir det fullt ös på Annelundsfest.

– Till festen har vi beställt fint väder. Det brukar det vara, så vi hoppas på det i år med, säger Anna Zetterström, en av arrangörerna för Annelundsfesten.

Förra årets Annelundsfest blev en succé, nu planeras det för sommarens arrangemang i Annelund. (Arkiv)
Förra årets Annelundsfest blev en succé, nu planeras det för sommarens arrangemang i Annelund. (Arkiv) Foto: Diana Dragic

Artikeltaggar

AnnelundsfestenDansKonserterNöje/KulturSäffleSpelningar

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.