Hoppa till huvudinnehållet

Premiär på fredag - tre från Säffle i Åmåls allsvenska lag

Publicerad:
Segelsällskapet Åmålsvikens vinnande lag i Allsvenskan Seglin 2022. På fredag är det säsongspremiär med tre seglare från Säffle i besättningen.
Segelsällskapet Åmålsvikens vinnande lag i Allsvenskan Seglin 2022. På fredag är det säsongspremiär med tre seglare från Säffle i besättningen. Foto: Elinor Thuresson

I helgen startar Allsvenskan Segling med säsongens första deltävling i Saltsjöbaden. Tre av de fem medlemmarna i Åmåls lag är seglare från Säffle.

Åmålsklubben SSÅV, som är regerande mästare, skickar ett lag bestående av Katrin Steverding, Gustav Skålén, Tomas Skålén, Frida Sundblad och Fredrik Pettersson, de tre förstnämnda är hemmahörande i Säffle. Det är exakt samma lag som tog hem segern i fjolårets första deltävlingen som då gick i Skanör.

Känner ni er pressade att vinna även i år?

– Självklart finns det en viss press men samtidigt hoppas jag att de flesta förstår att det var en enorm skräll att ”lilla” SSÅV vann Allsvenskan i fjol före storklubbar som KSSS och GKSS. Så vi själva har en lite mer realistisk men fortfarande hög målsättning, svarar Tomas Skålén.

– Till att börja med så tar vi deltävling för deltävling. Där har vi som målsättning att bli topp 6 i varje deltävling. Är man topp 6 får man segla ett avslutande finalrace och där vet vi att mycket kan hända, fortsätter Tomas.

Utöver det så siktar teamet att nå pallplats i två av deltävlingarna. Vad detta räcker till i slutställningen i den totala tabellen återstår att se.

Seglingarna startar på fredag lunch och avslutas på söndag med ett finalrace vid ca 14-tiden på söndag. Det hela går att följa i webb-TV.

Åmålslaget med bland andra Säffleseglarna Gustav och Tomas Skålen samt Katrin Steverding.

Artikeltaggar

ÅmålKatrin SteverdingSäffleSeglingSSÅVTomas Skålén

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.