Hoppa till huvudinnehållet

Så vill eleverna lyfta Säffles parker

Publicerad:
Teknikläraren Kenneth Andersson var imponerad av eleverna arbete och idéer.
Teknikläraren Kenneth Andersson var imponerad av eleverna arbete och idéer. Foto: Anders Österberg

Hur kan man göra Solparken och Kanalparken till attraktiva och lummiga träffpunkter mitt i Säffle? Den frågan fick ett antal elever på Herrgårdsgymnasiet och svaret lät inte dröja.

Det är en grupp elever i årskurs 3 på Herrgårdsgymnasiet som jobbat med ett projekt kring Solparken och Kanalparken. Det handlar om elever som läser inriktningen Produktutveckling och Design på Teknikprogrammet.

Eleverna har designat och producerat olika modellförslag till Kanalparken och Solparken. Detta har gjorts som en del i kursen Design,. Det gjorde en annan elevgrupp ifjol också då de presenterade ett förslag till bro över Tullnäbben.

De sex eleverna på teknikprogrammet redovisade sina idéer för teknikläraren Kenneth Andersson.
De sex eleverna på teknikprogrammet redovisade sina idéer för teknikläraren Kenneth Andersson. Foto: Anders Österberg

Det nya förslaget om Kanalparken och Solparken innehåller innehåller sittbänkar och liggbänkar, utegym, ett stort schackspel, hängande gungor, en trivsam grillplats under tak samt en paviljong med sittytor.

– Detta är en del av Säffles nya stadspark – Kanalparken med sitt fördjupade gestaltningsprogram, och även inspirationsposter för Solparken, förklarade eleverna då de redovisade sitt projekt för sin förra teknikläraren Kenneth Andersson och bildläraren Anders Österberg.

Lärarna var imponerade:

– Inte bara av presentationen utan också idéerna som verkligen skulle vara ett lyft för de två parkerna, sa Kenneth Andersson som också är ordförande i kommunens miljö- och byggnadsnämnd.

Bro mellan Tullnäbben och Bryggaren – så skulle den kunna se ut

Artikeltaggar

Bostad och byggenDesignHerrgårdsgymnasietKenneth AnderssonSäffleSamhälleSkola och utbildning

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.