Hoppa till huvudinnehållet

Skadegörelse på friskola – rektorn vädjar till föräldrar

Publicerad:
Reporter Ove Rydh
Ove Rydh
ove.rydh@provinstidningen.se
Edsleskogs skola utanför Åmål har utsatts för skadegörelse./ARKIVBILD
Edsleskogs skola utanför Åmål har utsatts för skadegörelse./ARKIVBILD Foto: Eva tranefeldt

Edsleskogs friskola i Åmål har flera gånger den här veckan utsatts för skadegörelse. Vid ett tillfälle har någon eller några tagit sig in i skolbussen.

Nu uppmanar skolan föräldrar på orten att prata med sina barn och ungdomar.

I tisdags morse upptäckte skolans personal att leksaker förstörts vid lekparken, likaså hade barnens hoppbana för käpphästar förstörts. Den utvändiga delen av ventilationen till matsalsbyggnaden hade sparkats sönder.

Och på torsdagsmorgonen upptäcktes mer skadegörelse. En ruta var sprucken och trasig efter att någon kastat något mot den.

Någon hade varit uppe på taket och sparkat eller kastat ned mossa, bland annat på bussen. En sladd som satt i en vägg var nedriven. Det låg papper, fimpar och snus kastat på marken.

Intrång i skolbussen

Dessutom hade någon gjort intrång i skolbussen. Inget var dock sönderslaget i bussen, eller stulet.

Det verkar handla om ren skadegörelse.

– Jättetråkigt, förstås. Det kostar oss ju pengar att åtgärda detta, säger Ida Gustafsson, rektor på Edsleskogs friskola.

Skolan har nu gått ut i sociala medier och vädjat till föräldrar på orten att prata med sina barn om att inte uppehålla sig på skolans område under kvällar och helger.

– De får naturligtvis använda vår lekplats. Men då ska man ju inte förstöra sakerna.

Är inte polisanmält

Skolan har inte polisanmält.

– Vi har inte det. Jag vet inte vad det skulle göra för skillnad... Vi har haft ett styrelsemöte om detta och beslutat oss för att inte polisanmäla, säger Ida Gustafsson.

Edsleskogs friskola har en förskola för ett- till femåringar, fritidsverksamhet och en grundskola, årskurserna F–6.

Artikeltaggar

Brott, lag och rättEdsleskogFriskolorSkadegörelseÅmål

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.