Hoppa till huvudinnehållet

Glasstest för unga och gamla smaklökar

Publicerad:
Freja Norberg och Wilma Karlsson fattade tycke för isglassarna.
Freja Norberg och Wilma Karlsson fattade tycke för isglassarna. Foto: Emma Alegod Bruce

ST-redaktionen har inför de senaste somrarna testat nyheterna i glasslådan. Med hela sexton nya smaker kändes jobbet näst intill övermäktigt. I år har vi därför valt att kalla in experthjälp för några ytterligare utlåtanden.

Marita Lidbäck, Maj-Britt Bäckström, Sara Hidén och Maj-Lis Welin representerar kategorin äldre. Freja Norberg och Wilma Karlsson, tio respektive elva år blir talespersoner för de yngre. Yngst i testet blir Meja W. Johansson, fyra år, som även hon gav sin åsikt på några av glassarna.

1.Magnum Double Sunlover, GB

En stor favorit bland de äldre men alla de yngre gillade den inte. Meja, som tidigare berättat att hon gillade all glass och vars favorit annars är Magnum White Chocolate & Strawberry, var inte övertygad. Inte heller Freja och Wilma. De äldre tyckte att den var frisk och inte så söt.

2.Twister Monstaaah, GB

Även denna glass visade tydligt att smakpreferenserna skilde mellan gammal och ung. De äldre tyckte inte om den och beskrev glassen som isig och smaklös. Maj-Lis ger sitt utlåtande genom att skaka på huvudet. Freja, Wilma och Meja tycker däremot det är en riktig succé och tycker att den slår den vanliga Twister.

3.Dolce, Triumf

Maj-Lis Welin står för ensam testare till den här glassen men konstaterar snabbt att det inte var en glass för henne. Den var alldeles för salt.

4.Kingis Raspberry Licorice, GB

Här fanns delade meningar. De yngre ratade den utan att testa och även bland de äldre var det delade meningar om lakrits. Marita som vågade sig på att testa hittade sin favorit i testet.

– Den här var riktigt bra den!

5. Sommarglassbåt, Sia

De äldre var eniga i sitt omdöme om att detta är en syrligare glass, men ändå fylligare jämfört med flera andra glassar. En smaksak om det var en glass som gillades eller inte.

Sara Hidén gav sina åsikter om årets glassnyheter.
Sara Hidén gav sina åsikter om årets glassnyheter. Foto: Emma Alegod Bruce

6. Magnum Double Starchaser, GB

En favorit bland både stora och små. Var god smak och när den testas så konstateras det att den är bäst hittills, tycker både stora och små .

7. Kaninis, Triumf

En isglass som endast testades av de yngre. Freja var inte helt övertygad och tror att den lämpar sig bättre för en yngre publik. Medan Wilma var förtjust och utsåg den till sin favorit.

– Den smakar gott, av smultron.

8. Nötkola utan tillsatt socker, Sia

Glassen som testades näst sist slog undan alla tidigare testade bland flera av de äldre. Ett överensstämmande hummande hos testpanelen gav glassen bäst betyg. Däremot var de yngre inte eniga utan nöjde sig med att kolla på den.

9. Daim Mint, GB

En glass som är frisk i smaken och det uppskattades att det kom något nytt. Ingen wow-faktor men de äldre kunde enas om att den var god. Freja och Wilma kollar på varandra med varsin grimas.

– Det smakar tandkräm, säger Freja.

10. Nötcreme, Triumf

Nötcremen testades endast av de äldre i panelen. De konstaterar att den var god, men det känns som att något saknas. Den beskrivs som lite kort i smaken.

Maj-Britt Bäckström och Marita Lidbäck hittade flera favoriter bland de nya smakerna.
Maj-Britt Bäckström och Marita Lidbäck hittade flera favoriter bland de nya smakerna. Foto: Emma Alegod Bruce

11. Magnum Vegan Raspberry

Den här passar den äldsta och den yngsta. Den beskrivs som god av de äldre och Meja, panelens yngsta deltagare, åt nöjt upp vad som var kvar på pinnen. Här gillades smaken.

12. Snickers White, Triumf

En glass som fullt godkänns av alla i panelen.

– Ett stort plus till den här, den tyckte jag väldigt mycket om. Gott med nötter, säger Maj-Britt.

13. Superhjälte Päron, Sia

Den här glassen fick bedömas av den yngre panelen. Den går inte riktigt hem, varken Wilma eller Freja kände att det var något för dem.

14. Ice Dream Saltkaramell, Sia

Sias saltkaramellglass gav oväntade resultat men, den beskrivs som inte dum alls och ganska god av panelen.

– Det lät lite läskigt med salt, men den var bättre än jag trodde. Det kunde fått vara mer karamell, säger Sara.

15. Chokladkaka, Sia

Bland de äldre så gick den inte hem, flera tyckte att den var för söt. Smakade mer som en kaka än glass. Wilma beskriver den som fluffig och tycker att den smakar bra.

– Det ser ut som radiokaka, säger Maj-Britt.

16. Farbror Arnes nötkola, Triumf

Här blir det lite delade meningar. En del tycker den är för söt medan den hos andra faller bra i smaken.

– Den här är god till kaffet, säger Sara.

Meja W. Johansson, yngst av alla glasstestare.
Meja W. Johansson, yngst av alla glasstestare. Foto: Emma Alegod Bruce
Panelens favoriter

RESULTAT

Marita: Kingis Raspberry Licorice

Maj-Britt: Nötkola utan tillsatt socker

Sara: Nötkola utan tillsatt socker och Magnum Double Starchaser

Maj-Lis: Magnum Double Sunlover

Freja: Twister

Wilma: Kaninis

Meja: Magnum Vegan Raspberry Swirl

Artikeltaggar

GlassMat och dryckSäffle

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.