Hoppa till huvudinnehållet

Pay and WE invigde nya banan hos Säffle ridklubb

Publicerad:
Säffle Ridklubb invigde officiellt sin Working Equitation-bana med en träningstävling i Working Equitation. Här är Elin Nykvist på Apollo.
Säffle Ridklubb invigde officiellt sin Working Equitation-bana med en träningstävling i Working Equitation. Här är Elin Nykvist på Apollo. Foto: Privat

I strålande solsken invigde Säffle Ridklubb officiellt sin Working Equitation-bana förra helgen. Det gjorde man med en träningstävling i Working Equitation där nio ekipage deltog.

Säffle Ridklubb, SRK, har gjort en satsning på att inkorporera disciplinen Working Equitation i lektionsprogrammet då det innehåller nyttiga och roliga övningar för både häst och ryttare och man vill öka intresset för grenen.

SRKs Ungdomssektion är speciellt engagerade i klubbens aktiviteter och hade arrangerat en tävlingsdag dag som flöt på fint.

Konferencier för dagen var Elina Blomkvist och tillsammans med ungdomssektionens styrelseordförande Sanna Olsson ställde resten av ungdomarna upp som proffsiga funktionärer i caféet, vid framridningsbanan och vid in- och utsläpp till de olika tävlingsbanorna.

SRK satsar vidare på att utveckla barn och ungdom genom att skicka tre av sina unga medlemmar på Ridsportförbundets Förberedande Ungdomsledarkurs i juni.

 • Elin Nykvist, Apollo
  Elin Nykvist, Apollo Foto: Privat
 • Christinna Möller, Sadida
  Christinna Möller, Sadida Foto: Privat
 • Elin Hansson
  Elin Hansson Foto: Privat
 • Elin Jireskog, Molle
  Elin Jireskog, Molle Foto: Privat
 • Emma Jonehög, Dimma
  Emma Jonehög, Dimma Foto: Privat
 • Camilla Bäck, Daylight
  Camilla Bäck, Daylight Foto: Privat
 • Emil Sander, Texas
  Emil Sander, Texas Foto: Privat
 • Sanna Olsson
  Sanna Olsson Foto: Privat

Dressyr och teknik

Extra roligt var att förutom klubbens egna lektionsryttare och privatuppstallade deltog tre ekipage utifrån klubben.

Working Equitation rids i stora tävlingar i tre delar och i olika svårighetsgrader; dressyr, teknik och speed. SRK valde att erbjuda dressyr och teknikdelarna då det gäller att finslipa sina kunskaper i hur man rider de olika hindren på teknikbanan och i dressyr för att kunna gå vidare i större tävlingar. I SRKs upplaga skulle ekipagen hantera en fålla, en bro, banken, klocka i korridor, bord med kanna, lydnadshinder, tre tunnor, och en parallellslalom förutom dressyrprogrammen inne i ridhuset som delats upp i en lätt och en svår klass.

Domare på dagen för dressyrprogrammet var Anki Holmström från Bengtsfors Ridklubb och erfarna Westernryttaren Elin Hansson dömde teknikdelen.

Ann-Charlott Winberg

Artikeltaggar

DressyrHästsportSäffleSäffle Ridklubb

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.