Hoppa till huvudinnehållet

Stal skåpbil – satte den i brand inne på skolområde: ”Öppna lågor”

Publicerad:
En skåpbil började brinna inne på skolområdet tillhörande Tegnérskolan i Säffle.
En skåpbil började brinna inne på skolområdet tillhörande Tegnérskolan i Säffle. Foto: Marina Johansson

Vid 06.30 tiden larmades räddningstjänsten till Tegnérskolan i Säffle då en brand ska ha startat i en skåpbil på området.

Räddningstjänsten var på plats med två enheter – en släckbil och en tankbil.

– En skåpbil brinner med öppna lågor. Räddningstjänsten håller just nu på att släcka branden. Det ska inte finnas någon spridningsrisk till något annat på området, sa Ilona Lindholm, teamledare på SOS Alarm tidigt under söndagsmorgonen.

Skåpbilen stod på asfalt nära Tegnérskolan i Säffle.

– Ingen ambulans har larmats då det inte ska varit några personskador i samband med branden.

Strax efter klockan sju var branden helt släckt.

– Räddningstjänsten stannade kvar på platsen till 07.30 för att kolla att det inte fanns någon värmespridning så att branden kunde blossa upp igen. Efter det lämnade man området och har nu lämnat över händelsen till polisen, säger Ilona Lindholm.

”Finns ingen naturlig förklaring”

Polisen har varit på området och undersökt.

– Det är en lätt lastbil som brunnit. Den stod på en cykelbana ungefär hundra meter från skolan. Det är oklart varför den har börjat brinna. Det finns ingen naturlig förklaring till det, säger Mats Öhman, presstalesperson hos Polisregion Bergslagen.

Polispatrullen skrev en anmälan om skadegörelse genom brand samt tillgrepp av fortskaffningsmedel.

– Efter att vi kontaktat ägaren till bilen så framkommer det att bilen är stulen. Nu kommer ägare och försäkringsbolag hantera bilen.

Ni jobbar alltså med hypotesen att någon stulit bilen och sedan tänt eld på den?

– Ja, det gör vi. Vi har gjort en platsundersökning men i nuläget har vi ingen misstänkt. Just nu har vi inga spaningsuppgifter att gå på, men om det går att att utreda detta så kommer vi naturligtvis att göra detta. Ett sånt här beteende är inte okej, säger Mats Öhman.

Artikeltaggar

BränderBrott, lag och rättOlyckor och katastroferSäffleSOS AlarmTegnérskolan

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.