Hoppa till huvudinnehållet

Fina prestationer av friidrottarna

Publicerad:
Julia  Karlsson stod för fina prestationer i Motala.
Julia Karlsson stod för fina prestationer i Motala. Foto: Privat

Denna helg har Säffle Friidrotts ungdomar varit och tävlat på flera platser runtom i Sverige. Det bjöds på fina prestationer av alla inblandade.

Även denna helg gjorde systrarna Olsson, Emelie och Amanda, resan till Stockholm. Det var den andra deltävlingen i kastouren för spjut och tävlingen Vårkastet. Amanda slog även denna helg personligt rekord och blev trea.

Emelie ökande sitt personliga rekord med hela 3,5 meter och blev fyra. Mycket bra prestationer av tjejerna när de bästa i Sverige är med. Emelies kast räckte även till kvalgränsen för U20 EM, dock blir man inte automatiskt uttagen men man håller tummarna att hon kommer med.

Julia var i Motala

På söndag gjorde Julia Karlsson resan till Motala och tävlingen Team Sportia Games som avgjordes i strålande sol och tryckande värme. Julia visade att hon skött träningen bra och i höjdhoppet blev det en delad andraplats och silvermedalj på fina höjden 1,41 meter. Hon deltog även i 60 meter , 200 meter, längdhopp och i spjutkast. I spjut blev det personligt rekord och en fin fjärdeplats.

”Nu laddar Julia med träning under veckan och årets första tävling i Värmland nästa helg nämligen Boregalan dit flera av våra ungdomar är anmälda.” skriver Nicklas Sjögren, Säffle friidrottsklubb.

Artikeltaggar

FriidrottHöjdhoppLängdhoppLöpningMotalaSäffle FriidrottSportStockholm

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.