Hoppa till huvudinnehållet

Förlust: ”Vi spelade helt okej men räckte inte till riktigt”

Publicerad:
Det blev en förlust för Gillberga i helgen. (arkivbild)
Det blev en förlust för Gillberga i helgen. (arkivbild) Foto: Carolina Schützer

Gillberga ställdes mot Mangskogs SK i helgen - första matchen ute på Gillbergavallen. Matchen slutade tyvärr med en förlust efter 0-2.

– Det var en helt okej match från vår sida, men vi hade behövt vara lite mer på tå. Att de vann var ganska rättvist. Vi spelade helt okej men räckte inte till riktigt, säger tränare Philip Johansson.

”Rättvis vinst”

Det var efter 34 minuter som gästande Mangskog tog ledningen matchen. Bara fem minuter senare kom också 2-0-målet, och då gick luften lite ur hemmalaget.

– Det var ganska svårspelat, planen var inte på topp. Det var mycket kamp, och i början stod vi upp bra men ju mer matchen gick desto mer kom Mangskog in i matchen. De var var mer fysiskt starka än oss och de tog över mer och mer.

Det första målet är en frispark som Magskog slår in en retur på och det andra målet, som kommer strax därefter, är en straff.

– Då dör energin för oss efter det. Det var en rättvis vinst.

Hur känns det med laget?

– Det känns bra, vi jobbar på. Vi är ganska mycket folk annars - vi hade ett litet bortfall i helgen, men de är tillbaka till nästa match. Mangskog var det klart bästa laget vi mött hittills - så en förlust är inget att skämmas för. Det ser bra ut.

Slottsbron nästa

Gillberga spelar sin nästa match den 21 maj, borta mot Slottsbrons IF.

– Då får vi försöka studsa upp igen. Det var ju ingen dålig match vi gjorde nu heller, så det ska inte bli några problem med att komma tillbaka. Det ska bli kul tycker jag.

Gillberga FF - Mangskogs SK (0-2)

34' 0-1 Viktor Ling

39' 0-2 Abid Salehi, straffmål

Artikeltaggar

division 6 västraFotbollGillberga FFGillbergavallenMangskogs SKSport

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.