Hoppa till huvudinnehållet

Noll poäng: ”Det var absolut rättvist - vi kom inte intill riktigt”

Publicerad:
Det blev inga poäng för Eskilsäter i fredagens match. (arkivbild)
Det blev inga poäng för Eskilsäter i fredagens match. (arkivbild) Foto: Carolina Schützer

I fredags ställdes Eskilsäter mot Åmotfors på bortaplan i en division 6-match. Det blev tyvärr en förlust för de grönvita efter 3 mål mot 1.

– Det var en match där vi inte var på tå från start riktigt. De var bättre än oss, och rullade boll bättre. Vi hade inget spelövertag i första egentligen, medan de hade chans på chans. Och innan vi gick till pausvila så tog de också ledningen. 1-0 var inget att snacka om, man var skapligt glad för att det bara var 1-0 - det var något vi kunde ta ikapp, säger tränare Kristoffer Englund.

Det var efter halvtimmen spelad som hemmalaget tog ledningen med 1-0. Eskilsäter pratade ihop sig i paus och kom ut bättre i andra.

– Då gick vi ut betydligt bättre, och under första kvarten hade vi känning. Men det blev en match med mycket straffar. Det var 50/50 dueller som likaväl kunde ha varit ingenting. Men de fick 2-0 på en straff och sedan fick vi en straff och satte 2-1. Då fick vi lite medflax.

Tre straffmål

I andra halvlek kommer tre mål - alla tre på straffar. D2-0 kommer i minut 60, Eskilsäter reducerar kvarten senare till 2-1 genom Teddy Finsberg, men hemmalaget sätter 3-1 med bara fem minuter kvar.

– De fick en spelare utvisad, det var lite otur för dem då domaren trodde att han tog bollen med handen, men han fick den på ryggen. Efter det så hade vi högre tryck, men vi kom inte riktigt dit. Vi hade vassa lägen, men de fick en straff till och 3-1 var ett faktum. Det var inte många minuter kvar och den kvitteringen vi gick för dövades i och med det målet. Det var absolut rättvist - vi kom inte intill riktigt.

– Vi har haft bollen och spelet när vi gör sakerna rätt - det är lite tråkigt att vi inte bjöd upp till mer kamp. Men det var ett glatt gäng i minibuss till Åmotfors och det var ett glatt gäng hem också. Åmotfors kan vara ett lag som går lite starkare i den här serien - med facit i hand så; absolut de var bra.

Plus till någon?

– Jag skulle vilja ge ett extra plus till Andreas Magnusson som stod i mål. Han är inte ordinarie målvakt annars men gjorde en fin insats för dagen.

Ås nästa

Eskilsäter spelar sin nästa match den 17 maj, hemma på Rudsvallen mot IFK Ås.

– Då ska vi ha revansch delux - nu har vi åkt på torsken två matcher på rad. Då ska vi ge 110 procent från start och rätt igenom. Det är en match där vi ska ta med oss tre pinnar. Hoppet är uppe och alla är taggade. Det ä bara att släppa den här matchen och gå vidare, det är som jag sa sist; de är inte sista förlusten. Bara vi tar till oss det här och jobbar vidare. Det är också bara tredje matchen gôbbera jobbar tillsammans. Men nu måste vi vända skutan - det går vi för till 110 procent. Vi är toktaggade nu, så nu ska vi bara finslipa på det sista.

Åmotfors IF - Eskilsäters IF (3-1)

30' 1-0 Emil Arenander

60' 2-0 Kristoffer Adolfsson, straffmål

75' 2-1 Teddy Finsberg, straffmål

85' 3-1 Kristoffer Adolfsson, straffmål

Artikeltaggar

Åmotforsdivision 6 västraEskilsäters IFFotbollSport

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.