Hoppa till huvudinnehållet

Svanskogs första vinst: ”Det var riktigt härligt”

Publicerad:
Svanskog tog hem sin första seger i helgen. (arkivbild)
Svanskog tog hem sin första seger i helgen. (arkivbild) Foto: Carolina Schützer

Svanskog ställdes mot Gunnarskog/Bortan i helgens match i division 6. Matchen slutade med en härlig första seger för Svanskog efter en 2-1-vinst på bortaplan.

– Det var en ganska okej match, ganska jämnt var det och jag tycker att det lilla spel som var, det hade vi. Det var en ganska svårspelad plan - hård och studsig gräsplan, säger tränare Patric Rådberg.

Det blev tre mål i matchen och alla kom inom loppet av fem intensiva minuter. Det var gästande Svanskog som stod för matchens ledningsmål. Jacob Wolfbrandt var den som låg bakom det målet i matchminut 33. Bara två minuter senare kunde dock hemmalaget kvittera till 1-1, och Anton Karlsson tog tillbaka ledningen tre minuter senare - på en frispark.

– Spelet gick ganska mycket på chans i första halvlek. Vi tog ledningen på ett långskott från Wolfbrandt. Redan i anfallet efter blev det en chansboll i våran box och den studsade rätt för dem, så de kunde kvittera.

Mållös andra halvlek

I andra blev det mållöst, trots att Svanskog hade bättre kontroll i denna halvlek.

– De lyfte långt och spelade lite på chans och de fick till några farligheter, men i andra halvlek har vi bättre kolla på dem. Efter de här tre målen blir det inga mer mål. De skapar inte så mycket i andra - de har en chans på en hörna, men annars inget. Vi har några fler chanser, men orkar inte utöka. Det var skönt med första vinsten - det var riktigt härligt, och alla kämpade hårt i 90 minuter.

Hur ser det ut med laget - har ni folk?

– Ja, det har varit fler på slutet. I torsdags var vi 16 stycken - då det var kul. De unga killarna blir ju också bara bättre och bättre och vi ser fram emot den här säsongen med tillförsikt nu. Vi hoppas på en bättring.

Nästa Grums

Svanskog spelar sin nästa match den 20 maj, hemma på Svanevallen mot Grums IK 2.

– Grums har blandat och gett - de haren vinst, en oavgjord och en förlust. Det hänger lite på vad de kommer med för lag, men det ska bli kul. Jag hoppas vi kan gå på Svanevallen oh göra vår hemmapremiär också.

Gunnarskog/Bortan - Svanskogs IF (1-2)

33' 0-1 Jacob Wolfbrandt

35' 1-1 Zoltan Biro

38' 1-2 Anton Karlsson, frisparksmål

Artikeltaggar

Arvikadivision 6 västraFotbollGunnarskog/BortanSvanskogs IF

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.