Hoppa till huvudinnehållet

Åtalas för grov olovlig körning och stöld

Publicerad:
Foto: Kajsa Juslin

En 56-årig man åtalas vid Värmlands tingsrätt misstänkt för bland annat grov olovlig körning.

Mannen ska ha kört personbil utan att ha rätt till det, på Norrlandsvägen i Säffle. Enligt åtalet bör brottet bedömas som grovt eftersom mannen tidigare lagförts för olovlig körning. Den misstänkte nekar till brott.

56-åringen åtalas också misstänks för stöld. Detta ska ha skett på Årstidsvägen i Kil. Mannen ska ha, tillsammans och i samförstånd med annan, brutit sig in i en skåpbil tillhörande ett företag i Kil, och olovligen tagit diverse verktyg till ett värde av 153 585 kronor. 56-åringen nekar även här till brott.

Mannen anhölls i sin frånvaro den 24 april, men greps dagen efter. Den 27 april häktades han.

Artikeltaggar

ÅtalBrott, lag och rättKilOlovlig körningSäffleStölderVärmlands tingsrätt

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.