Hoppa till huvudinnehållet

Härlig seger för EIF: ”Det var jätteroligt - allt klaffade precis som det skulle”

Publicerad:
Reporter Carolina Schützer
Carolina Schützer
carolina.schutzer@saffletidningen.se
Tre härliga poäng till Eskilsäter. Adam Karlsson stod för 1-0. (arkivbild)
Tre härliga poäng till Eskilsäter. Adam Karlsson stod för 1-0. (arkivbild) Foto: Carolina Schützer

Eskilsäters IF bjöd publiken på tre härliga poäng i onsdagens match på Rudsvallen. Matchen mot IFK Ås slutade med en 2-0-seger för de grönvita.

– Vi var ju väldigt laddade inför den här matchen och att få till vår spelidé som vi tänkt. Och det lyckades vi väldigt bra med. Vi följde den helt och hållet - rullade bollen hela vägen och vi höll i den. Det har vi pratat på, att vi måste kunna pausa med bollen. Det var en 90 minuter gedigen laginsats och kanonprestation. Det var jätteroligt - allt klaffade precis som det skulle. Det var jätteroligt att få stå vid sidan av, och bara se hur allt fungerar som vi pratat på. Jätteroligt, verkligen, säger tränare Kristoffer Englund.

”Ingenting att klaga på”

Tjugo minuter in i första halvleken sätter Adam Karlsson, spelande tränare och kapten, 1-0 genom en nick. Även det andra målet kommer i första. Det är i matchminut 41 som Teddy Finsberg utökar ledningen till 2-0. Andra halvlek förblev därmed mållös och EIF plockade hem tre härliga poäng efter slutresultatet 2-0 mot Ås.

– Vi hade runt 50 personer i publiken som var och tittade, perfekt fotbollsväder och vi spelade jättebra - det fanns ingenting att klaga på. Det här tar vi med inför nästa match. När man vet att man kan få ut så mycket från laget och så lyckas vi också - det är verkligen jätteroligt att se.

Plus till någon?

– Ja, jag har funderat på det, men jag kan bara höja hela laget - hela laget gör en gedigen insats. Det var ett lugn genom hela matchen, visst Ås hade sina anfall, men vi skötte det bra - det klaffade rätt igenom. När hela laget gör som de ska så känns det väldigt roligt - det ökar mina chanser att inte behöva spela, skrattar Kristoffer och fortsätter:

– Vi tar med oss detta nu och ska försöka bibehålla detta - det ska bli en trend. Pôjkera visar att vi är på g. Det här ska roligt framöver.

Gunnarskog/Bortan nästa

Eskilsäter spelar sin nästa match, borta mot Gunnarskog/Bortan den 27 maj.

– Med den laginsatsen vi gjorde nu och om vi tar med samma inställning och rullar boll - då kommer vi ta Gunnarskog/Bortan också. Nu är vi starka.

Eskilsäters IF - IFK Ås (2-0)

21’ 1-0 Adam Karlsson, nickmål

41' 2-0 Teddy Finsberg

Artikeltaggar

division 6 västraEskilsäterEskilsäters IFFotbollIFK ÅsRudsvallen

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.