Hoppa till huvudinnehållet

Mycket folk på folkmusikmässa

Publicerad:
Folkmusikmässa i Långseruds kyrka.
Folkmusikmässa i Långseruds kyrka. Foto: Kjell Olsson

Långseruds kyrka var välfylld när folkmusikmässan I välsignan och fröjd framfördes. Alf Hambe och Hans Kennemark låg bakom mässan.

– Gamla visor ligger alltid bra i mun, sade Alf.

Hans Kennemark tillade:

– Det är samma sak med låtar.

Precis som namnet låter så varvades körsång och musik, solosång och instrumentala delar. Anette Westermark hade hand om de kyrkliga texterna och predikade över dagens tema: Bönen.

Extranummer

Av applåderna att döma gillade åhörarna framträdandet och det bjöds till och med på ett svängande extranummer. Musikerna Alf Olsson fiol, Therese Hugosson Olsson klarinett, Roland Algesten flöjt, samt Fredrik Kaudern kontrabas och Torbjörn Svahn gitarr, var verkligen på spelhumör och fick extra applåd efteråt. Blommor utdelades och redan kommande torsdag är det ny kyrklig aktivitet med gudstjänst och kyrkkaffe i Långseruds hembygdsgård.

Artikeltaggar

Alf OlssonAnette WestermarkEtik och religionGudstjänsterLångserudLångseruds kyrka

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.