Hoppa till huvudinnehållet

Två matcher för Säffle SK 2 - resultatet blev två vinster

Publicerad:
Reporter Carolina Schützer
Carolina Schützer
carolina.schutzer@saffletidningen.se

Säffle SK:s utvecklingslag har i dagarna spelat två matcher. Den första var i måndags - Junior DM-match mot IFK Sunne. Den andra var en seriematch i division 5 mot Kils AIK. Båda matcherna slutade med en vinst.

Först ut var det åttondelsfinal i DM. Säffle SK:s juniorer är regerande mästare, då de ifjol tog guldet. Årets DM-resa startade med hemmamatch mot IFK Sunne - ett lag som till vardags spelar seniorfotboll i division 6.

Från start är det SSK som tar kommandot och 1-0 kommer tidigt. Det är Alexander Kihlberg som från straffområdslinjen placerar in bollen i mål invid ena stolpen. Efter ledningsmålet tappar hemmalaget det mesta av det som var bra i inledningen. Sunne tillåter SSK att ha mycket boll men det blir ganska lätt för bortalaget att stänga ned ytorna. Men plötsligt trycker Alexander Kihlberg in sitt andra mål för kvällen och pausresultatet blir 2-0.

Det är Sunne som börjar andra halvlek starkast och inte helt ologiskt reducerar man tidigt. SSK är efter det lite illa ute innan man får stopp på Sunnes forcering. Men mitt i halvleken frispelas Lucas Edvardsson som sätter bollen i mål. Några minuter senare är det Alexander Sandberg som punkterar matchen med SSK:s fjärde mål.

Säffles DM-resa fortsätter i slutet av juni med kvartsfinal mot FBK Karlstad.

DM

Säffle SK 2 - IFK Sunne (4-1)

7’ 1-0 Alexander Kilberg

35' 2-0 Alexander Kilberg

47' 2-1 Felix Burell

67' 3-1 Lucas Edvardsson

77' 4-1 Alexander Sandberg

Seriematch mot Kil blev målkalas

Men den härlig vinst i bagaget visade SSK 2 direkt från start upp engagemang, löpvilja och delaktighet i matchen mot Kil. Man hade flertalet farliga målchanser, men Kil lyckades länge freda sitt mål.

Knappt halvtimmen in i matchen hittade bollen fram till Alexander Sandberg som fick tid på sig att vända upp och prickskjuta in 1-0. Sista kvarten kom ytterligare två hemmamål av Isac Halldén-Björk och Måns Wigstrand.

”Bortalaget hade några möjligheter till kontringar, men då gjorde Säffle-killarna hemjobbet på ett strålande sätt, vilket gladde tränare Johan Nordh.” skriver laget på sin hemsida.

SSK öppnade andra halvlek lika vasst som man avslutade första och kvicke Mohammad Nour gjorde 4-0 efter en minuts spel. Det blev stora ytor när Kil tröttnade och både Nour och Isac såg till att bli tvåmålsskyttar innan timmen var spelad. På slutet bjöds även Kil på ett par möjligheter, men då fick Max Lövenhamn i hemmakassen visa vad han kan.

”Killarna i backlinjen, Alexander B, Olle, Tim och Måns satte nog inte en fot fel på hela matchen. Kanske delvis beroende på att vi för dagen hade engagerat Oskar Höök från A-laget som försvarscoach. Men det var förstås en riktig lagseger där ingen föll ur ramen utan alla gjorde jobbet som krävdes. ” skriver laget på sin hemsida.

Den 29 maj spelas nästa match, borta mot IF Örnen.

Div 5

Säffle SK 2 - Kils AIK (6-0)

28’ 1-0 Alexander Sandberg

32' 2-0 Isac Halldén Björk

34' 3-0 Måns Wigstrand

46' 4-0 Mohammad Nour Alokla Alkhamis

52' 5-0 Isac Halldén Björk

54' 6-0 Mohammad Nour Alokla Alkhamis

Artikeltaggar

Division 5 VästraFotbollIFK SunneKils AIKSäffleSäffle SK

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.