Hoppa till huvudinnehållet

2-1 mot Grums IK 2

Publicerad:
Svanskogs IF drog det längsta strået i lördagens match mot Grums IK 2. Arkivbild.
Svanskogs IF drog det längsta strået i lördagens match mot Grums IK 2. Arkivbild. Foto: Carolina Schützer

Lördagens drabbning på Svanevallen blev en intensiv historia, men som med facit i hand var avgjord redan i första halvlek. Det till hemmalaget Svanskogs IF:s favör, som tog hem segern med 2-1 mot Grums IK 2.

Redan efter sex minuter spräcktes nollan av Grums Merivan Waysi, men det skulle bara dröja en minut till Svanskog kvitterat genom Jacob Wolfbrandt. I 28:e minuten satte Martin Hammar 2-1 till Svanskog, vilket också blev slutresultatet i matchen.

– Vi skapade många chanser i första halvlek och borde ha gjort något mer mål, med Grums målvakt stod för flera mördarräddningar, säger Patric Rådberg, tränare för Svanskogs IF.

Nära oavgjort

Matchen blev intensiv och hetsig, med åtta gula kort. Grums hade ett guldläge på slutet som dock inte gick vägen - till Svanskogs glädje, förstås.

– I andra halvlek tappade vi energi jämfört med första och det hade lika gärna kunnat bli 2-2, så vi är såklart nöjda över att vi behöll ledningen och lyckades vinna matchen. Alla uttagna spelare fick speltid och det var flera unga killar som debuterade på seniornivå, så det var extra roligt, säger Patric.

Nu ser man mycket fram emot fredag och ett kommunderby på bortaplan mot Gillberga FF.

– Då hoppas vi på fint väder och mycket folk!

Artikeltaggar

FotbollGillberga FFGrumsHistoriaSvaneholmSvanevallenSvanskogs IF

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.