Hoppa till huvudinnehållet

Amanda och Emelie i landslaget – ska tävla i NM

Publicerad:
Reporter Claes Österman
Claes Österman
claes.osterman@saffletidningen.se
Systrarna Emelie och Amanda Olsson från Säffle har båda blivit uttagna till NM i friidrott som avgörs i Köpenhamn kommande helg.
Systrarna Emelie och Amanda Olsson från Säffle har båda blivit uttagna till NM i friidrott som avgörs i Köpenhamn kommande helg. Foto: Olle Persson

De två spjutkastartalangerna Amanda och Emelie Olsson från Säffle Friidrott har blivit uttagna i seniorlandslaget. De ska båda tävla när Nordiska Mästerskapen i avgörs för första gången. Det sker i Danmark kommande helg.

Amanda och Emelie Olsson går från klarhet till klarhet. Båda två har blivit uttagna att representera Sverige då Nordiska Mästerskapet avgörs i Köpenhamn på lördag och söndag.

Emelie, som fyller 17 i sommar, är yngst i den svenska landslagstruppen men hennes två år äldre syster Amanda tillhör också de yngsta i truppen.

Båda två har blivit uttagna efter att ha gjort starka resultat i årets inledande tävlingar och därmed följt upp fjolårets starka utveckling med betydande framgångar för båda två.

Amanda och Emelie Olsson från Säffle Friidrott är redo för landslaget.
Amanda och Emelie Olsson från Säffle Friidrott är redo för landslaget. Foto: Säffle Friidrott

NM arrangheras i Köpenhamn och damernas spjuttävling avgörs på lördagen. Utöver de två systrarna från Säffle Friidrott är också de betydligt mer rutinerade Matilda Elfgaard, IFK Växjö och Beatrice Lantz, Hässelby uttagna i det svenska spjutkastarlaget.

Nordiska mästerskapen i friidrott är ett pilotprojekt för att förbättra samarbetet mellan de nordiska länderna och tävlingen ordnas för första gången 2023. Målet är att ordna NM vartannat år och växla mellan de deltagande länderna.

Artikeltaggar

Amanda OlssonEmelie OlssonFriidrottSäffleSäffle Friidrott

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.