Världspremiär för Skogsgläntans Glamping

Publicerad:
Scenverkstadens ungdomar var taggade inför världspremiären av musikal Skogsgläntans Glamping. Foto: Carolina Schützer

SäffleOperans Scenverkstad hade världspremiär i söndags. De visade då upp sin nyskrivna musikal Skogsgläntans Glamping. ST träffade Alexandra Larsson, som skrivit denna musikal, precis innan premiären. Vi fick även en titt bakom kulisserna inför den sista peppen.

Alexandra berättar lite om musikalens handling. Skogsdjuren har ingenting att leva av längre. En ”barkborre-babyboom” har skadat skogen och de behöver ett nytt sätt att tjäna pengar på. De kommer då på att de ska starta en glamping; Skogsgläntans Glamping.

– De kan ju inte så mycket om vad det här innebär med att ha en glamping – de vet bara att det är populärt och att man kan tjäna pengar. De slår upp ordet; en blandning av glamour och camping – djuren tänker då ”ja men då behövs ju bara lite paljetter – så bra!” De försöker fixa till den här glampingen men det går ju inte så bra tyvärr, skrattar regissören Alexandra.

”Djurovision” ska ena djuren

I gänget finns det nämligen några som tycker om att busa lite – några som medvetet saboterar alla försöken att få ihop en fungerande glamping. Djuren börjar strax att bråka, men en storm driver in över skogen och de får snart annat att tänka på. En översvämning har gjort att skogsgläntan är helt avskärmad från resten av skogen – djuren är fast tillsammans.

– Då kommer de på en idé; de ska anordna en ”Djurovision”. Eurovision skapades för att ena länderna – kanske kan ”Djurovision” ena djuren och få stopp på bråken. Djuren enas om att det är värt ett försök och börjar genast sätta ihop bidrag, säger Alexandra.

 • Foto: Carolina Schützer
 • Foto: Carolina Schützer
 • Alexandra Larsson
  Alexandra Larsson Foto: Carolina Schützer
 • Foto: Carolina Schützer
 • Foto: Carolina Schützer
 • Foto: Carolina Schützer
 • Foto: Carolina Schützer
 • Foto: Carolina Schützer
 • Foto: Carolina Schützer
 • Foto: Carolina Schützer
 • Foto: Carolina Schützer
 • Foto: Carolina Schützer
 • Foto: Carolina Schützer

Hur har arbetet med musikalen gått?

– Det är många som har varit sjuka i år tyvärr, men annars har det gått bra. Vi skulle ju ha gjort en norsk version av Djungelboken – men jag gillade inte hur rollerna porträtteras i den. Så jag tänkte – jag gör en ny musikal, skrattar Alexandra och tillägger:

– Så den här musikalen har skrivits under tiden som vi har repeterat.

Hur har det varit att jobba så här?

– Jag har ju inte jobbat på det här sättet förut, annars brukar jag ju veta vad det är jag ska skriva och hur mycket. Jag skriver ju massor med musik annars, men det här har varit lite stressigt. Men väldigt roligt! Jag ville göra någonting som jag står för – det är slut med gubberiet i teater.

Alexandra berättar att det blev just en musikal om djur var för att de jobbat en del med djurkaraktärer, och var inställda på det från början. Arbetet med musikalen har pågått under två terminer, men i början handlar det mycket om att forma gruppen menar Alexandra.

– Att får en trygg grupp är det viktigaste. Att använda sin röst inför andra är inte en självklarhet. Men resan som görs här är helt fantastisk att se. Det känns underbart att få göra detta!

BILDEXTRA: Skogsgläntans Glamping

Artikeltaggar

MedborgarhusetMusikMusikalerSäffleSäffleoperanTeater

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare