Hoppa till huvudinnehållet

21-åring får fängelse efter knarkbeslag i hans lägenhet

Publicerad:
21-åringen från Säffle har av Värmlands tingsrätt dömts till sex månaders fängelse, bland annat för det knarkbeslag som polisen gjorde i hans lägenhet. Foto: Johan Nilsson/TT

En av de unga män som greps vid en husrannsakan på Sveavägen i Säffle i februari, har dömts till sex månaders fängelse.

I sin lägenhet hade 21-åringen bland annat 242 tabletter tramadol, samt hasch och kokain.

Efter att ha fått ett tips om att det stank av cannabis från en lägenhet på Sveavägen i februari i år gick polisen in i lägenheten. Där fanns fyra unga män som alla var påverkade av narkotika.

Tre unga män greps för knarkbrott vid husrannsakan

Tre av dem greps. En av dem, en 21-årig Säfflebo, har nu dömts till fängelse för innehavet av den narkotika som hittades i lägenheten. Det var 242 tabletter tramadol, 0,17 gram kokain, två tabletter diazepam, samt 10,75 gram hasch.

21-åringen säger sig inte känna till något om tramadoltabletterna, men i övrigt har han erkänt. Värmlands tingsrätt slår dock fast att 21-åringen inte kan undgå ansvar för att tabletterna fanns hemma hos honom.

Bar kniv

Mannen döms också för att han haft 2,5 gram kokain på sig den 8 januari i centrala Säffle när polisen kontrollerade honom. Vid samma tillfälle var han också påverkad av hasch – och dessutom bar han kniv.

Enligt domen tas narkotikan och kniven i beslag.

21-åringen ska också betala 1000 kronor till brottsofferfonden.

Artikeltaggar

Brott, lag och rättCannabisFängelseNarkotikaSäffleVärmlands tingsrätt

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.