Hoppa till huvudinnehållet

Försvaret ger klartecken för omdiskuterad vindkraftspark

Publicerad:
Fortum vill bygga 23 vindkraftverk väster om Segmon, vilket har väckt protester på sina håll. Försvarsmakten som är remissinstans säger dock ja till projektet.
Fortum vill bygga 23 vindkraftverk väster om Segmon, vilket har väckt protester på sina håll. Försvarsmakten som är remissinstans säger dock ja till projektet. Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Försvarsmakten har inga invändningar mot vindkraftsprojektet Borgvik i Grums och Säffle. Det skriver myndigheten i sitt remissvar.

Försvaret är en av remissinstanserna som får yttra sig innan vindkraftsprojektet blir verklighet. Fortum vill bygga 23 vindkraftverk väster om Segmon, vilket har väckt protester på sina håll. Bland annat driver SD i Grums och Säffle på för en folkomröstning.

Försvarsmakten som är remissinstans säger dock ja till projektet. I sitt yttrande skriver myndigheten att de inte har några synpunkter på projektet så länge som det håller sig till hur det beskrivs i planen. Om något verk flyttas mer än 30 meter eller om verken blir högre än planerat så måste en ny remiss skrivas.

Artikeltaggar

BorgvikEnergiEnergiförsörjningFörsvarFörsvarsmaktenFortumGrumsMiljöMyndigheterPolitikSegmonVindkraft

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.