Hoppa till huvudinnehållet

Ella uttagen till NM i Finland

Publicerad:
Ella Björlin från Nysäter, har blivit uttagen till NM i Finland i sommar. Foto: Asgeir Sektnan

19-åriga vattenskidåkaren Ella Björlin från Nysäter har blivit uttagen i landslaget som ska tävla i Nordiska Mästerskapen i Finland i sommar.

Det är en trupp på sammanlagt 15 svenska åkare som blivit uttagna till NM som arrangeras utanför Tammerfors 7-9 juli på en av Finlands främsta vattenskidarenor, Niihama Water Ski Resort.

Ella Björlin, som tävlar för Borgviks VSK, är en av två svenska tjejer som ska tävla i U21 där även två svenska killar ska tävla.

Övriga klasser man tävlar i under NM är U14, U17 samt den nya åldersklassen som kallas U31.

Det traditionella Nordiska Mästerskapet går officiellt under betäckningen Scandinavian Youth Championships eller Skandinaviska Ungdomsmästerskapen.

Tävlingarna avgörs i tre teknikgrenar, nämligen slalom, hopp och trick samt i kombination.

Emma Björlin, som i slutet av förra året fick Säffle-Tidningens Guldplakett för 2022 års bästa idrottsprestation i Säffle, skördade under förra året stora tävlingsframgångar. Hon tog sammanlagt fem gul och fyra silver i SM- och NM-tävlingar. Hon slog också flera personliga rekord och kvalificerade sig till EM.

Hon får Guldplaketten för årets bästa idrottsprestation

Artikeltaggar

Borgviks VattenskidklubbElla BjörlinNysäterVattenskidor

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.