Ella uttagen till NM i Finland

Publicerad:
Ella Björlin från Nysäter, har blivit uttagen till NM i Finland i sommar. Foto: Asgeir Sektnan

19-åriga vattenskidåkaren Ella Björlin från Nysäter har blivit uttagen i landslaget som ska tävla i Nordiska Mästerskapen i Finland i sommar.

Det är en trupp på sammanlagt 15 svenska åkare som blivit uttagna till NM som arrangeras utanför Tammerfors 7-9 juli på en av Finlands främsta vattenskidarenor, Niihama Water Ski Resort.

Ella Björlin, som tävlar för Borgviks VSK, är en av två svenska tjejer som ska tävla i U21 där även två svenska killar ska tävla.

Övriga klasser man tävlar i under NM är U14, U17 samt den nya åldersklassen som kallas U31.

Det traditionella Nordiska Mästerskapet går officiellt under betäckningen Scandinavian Youth Championships eller Skandinaviska Ungdomsmästerskapen.

Tävlingarna avgörs i tre teknikgrenar, nämligen slalom, hopp och trick samt i kombination.

Emma Björlin, som i slutet av förra året fick Säffle-Tidningens Guldplakett för 2022 års bästa idrottsprestation i Säffle, skördade under förra året stora tävlingsframgångar. Hon tog sammanlagt fem gul och fyra silver i SM- och NM-tävlingar. Hon slog också flera personliga rekord och kvalificerade sig till EM.

Hon får Guldplaketten för årets bästa idrottsprestation

Artikeltaggar

Borgviks VattenskidklubbElla BjörlinNysäterVattenskidor

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare