Hoppa till huvudinnehållet

Narkotikatillslag i förråd – två unga män misstänkta

Publicerad:
250 gram hasch, och dessutom amfetamin, hittades i ett förråd. Två personer misstänks också ha varit på väg att starta cannabistillverkning. Bilden är dock inte från beslaget i Säffle./ARKIVBILD
250 gram hasch, och dessutom amfetamin, hittades i ett förråd. Två personer misstänks också ha varit på väg att starta cannabistillverkning. Bilden är dock inte från beslaget i Säffle./ARKIVBILD Foto: Poppe

En 16-åring och en 21-åring i Säffle misstänks för narkotikainnehav för försäljning sedan polisen hittat narkotika – och odlingsutrustning. De misstänkta gick rakt in i polisens famn.

Vid lunchtid på tisdagen var polisen på Bergsgatan i Säffle i ett annat ärende, när man i ett öppet förråd hittade vad de direkt misstänkte var narkotika.

Där hittades 250 gram hasch, 50 gram amfetamin, samt utrustning till en odlingsanläggning som skulle kunna användas för cannabistillverkning.

När polisen var sysselsatta med att ta hand om knarket dök plötsligt tre unga män upp vid förrådet.

Dessa omhändertogs och förhördes och det beslutades om husrannsakan i förrådet och den tillhörande lägenheten.

Riskerar fängelse

Två av de unga männen, en 16-åring och en 21-åring, tros vara de som stått för narkotikan. De misstänks nu för narkotikabrott, innehav i syfte att sälja, samt förberedelse för narkotikabrott (odlingsutrustningen).

Om de unga männen fälls för brotten riskerar de sex månaders fängelse.

Den tredje mannen i sällskapet var knarkpåverkad och misstänks för narkotikabrott, eget bruk.

Artikeltaggar

AmfetaminBergsgatanBrott, lag och rättHusrannsakanNarkotikaNarkotikabrottSäffle

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.