Hoppa till huvudinnehållet

Hela produktionslinjen under samma tak – invigning för CSS

Publicerad:
Bengt E Johnsson klippte bandet och invigde för Complete Solution Seffle AB, CSS.
Bengt E Johnsson klippte bandet och invigde för Complete Solution Seffle AB, CSS. Foto: Nathalie Forsström

I september gick CS Produktion och Aspervall Instrument samman och bildade Complete Solution Seffle AB, CSS. Det har varit ett långt och hårt arbete med flytten och med att få allt i ordning. Men idag, fredag, var det dags för invigning och imorgon, lördag 27 maj, hålls öppet hus för allmänheten.

 • Lars Wall, BVT, Stefan Schützer, CSS, Bengt E Johnsson, styrelsen för CSS, Anders Eriksson, CSS, och Sören Viktorsson, BVT.
  Lars Wall, BVT, Stefan Schützer, CSS, Bengt E Johnsson, styrelsen för CSS, Anders Eriksson, CSS, och Sören Viktorsson, BVT. Foto: Nathalie Forsström
 • Vd Anders Eriksson hälsade alla välkomna.
  Vd Anders Eriksson hälsade alla välkomna. Foto: Nathalie Forsström
 • Bengt E Johnsson sitter med i styrelsen och har tidigare varit vd för verksamheten i Säffle i 20 år. Han höll invigningstal och klippte bandet.
  Bengt E Johnsson sitter med i styrelsen och har tidigare varit vd för verksamheten i Säffle i 20 år. Han höll invigningstal och klippte bandet. Foto: Nathalie Forsström
 • Ny skylt har kommit upp på byggnaden.
  Ny skylt har kommit upp på byggnaden. Foto: Nathalie Forsström
 • Det var stort intresse för invigningen.
  Det var stort intresse för invigningen. Foto: Nathalie Forsström
 • Det bjöds på mingel och lunch i samband med invigningen.
  Det bjöds på mingel och lunch i samband med invigningen. Foto: Nathalie Forsström
 • UMV Coating Systems fanns på plats. Daniel Ragnarsson, kommersiell chef, och Håkan Karlsson, vd, står vid en bestrykningsmaskin som ska skickas till Indien.
  UMV Coating Systems fanns på plats. Daniel Ragnarsson, kommersiell chef, och Håkan Karlsson, vd, står vid en bestrykningsmaskin som ska skickas till Indien. Foto: Nathalie Forsström
 • Mattias Olsson, Lars Ljungström och Lisa Nord-Ågren på BVT. BVT flyttade in i lokalerna efter att CCI flyttade ut.
  Mattias Olsson, Lars Ljungström och Lisa Nord-Ågren på BVT. BVT flyttade in i lokalerna efter att CCI flyttade ut. Foto: Nathalie Forsström

Det var drygt 100 år sedan som Torsten Källe grundade det som skulle bli BTG Källe Inventing. 80 år senare togs det beslut om att dela upp företaget vilket ledde till att en stor del av produktionen flyttades eller lades ner. Nu, ungefär 20 år efter uppdelningen, är flera av verksamheterna återigen samlade på samma plats på Industrigatan.

I september förra året fusionerades CS Produktion med Aspervall Instrument och Complete Solution Seffle AB, CSS, bildades. I samband med detta flyttade Aspervalls verksamhet till CS Produktions lokaler.

Säffleföretag växer: ”Vi ser ljust på framtiden”

Invigning och öppet hus

Detta ville man nu fira genom att bjuda in till invigning och öppet hus. På fredagen bjöds kunder och samarbetspartners in till den officiella invigningen. Invigningstal hölls av Bengt E Johnsson som även klippte bandet. Bengt E Johnsson var vd för BTG under 20 år med start i början av 1980-talet. Han hade mycket att berätta om företagets resa. Bengt har även varit med i styrelsen sedan CS Produktion startade i början av 2000-talet.

Sammanslagning

Det var i september 2021 som man tog beslutet att slå ihop Aspervall och CS Produktion.

– Målet var att få en större produktionsapparat samlat på ett ställe, säger Anders Eriksson, vd för CSS.

Han berättar att det hela har tagit längre tid än väntat. Det har varit en stor flytt av maskiner och ett arbete med att få ihop verksamheterna på ett bra sätt.

– Vi tycker att det blev jättebra, säger han.

Behöver arbetskraft

I sitt välkomsttal berättar han att det under tiden varit en del leveransförseningar.

– Det har vi rett ut tillsammans. Jag vill tacka alla kunder och även personalen som har gjort ett stort arbete, säger han.

Imorgon, lördag, håller CSS öppet hus för allmänheten. Ett syfte med det är att marknadsföra företaget och branschen. Anders Eriksson berättar att det behövs personal.

– Vi vill visa upp vår verksamhet. Vi tycker att vi har en trevlig arbetsmiljö. Det kan också vara en del gamla BTG-anställda som vill komma och se hur det ser ut, säger han.

Mycket på gång

Flytten och omorganisationen har kostat både tid och pengar men Anders Eriksson är nöjd med resultatet. Nu ligger de i fas med produktionen.

Läget nu är stabilt. Anders berättar att de har det bra fram till sommaren men att det sedan är svårt att se hur utvecklingen blir. Men de har mycket på gång.

– När det gäller projekten är det lite lugnare men serieproduktionen är ganska stabil, säger han.

Även representanter från BTG, BVT och UMV fanns på plats under dagen. För UMV Coating Systems som har sina lokaler i närheten är det väldigt bra att hela produktionslinjen finns så nära. De har kunder över hela världen och visar bland annat upp en bestrykningsmaskin som ska levereras till Indien.

– Det är roligt att lilla Säffle är ledande i det här, säger Daniel Ragnarsson, kommersiell chef på UMV.

Artikeltaggar

CS ProduktionEkonomiInvigningarNäringslivSäffle

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.