Hoppa till huvudinnehållet

Arrogant och oförståeligt uttalande som svider

Publicerad:
Skribenten tycker att Dag Rognes uttalande svider.
Skribenten tycker att Dag Rognes uttalande svider. Foto: Pontus Lundahl/TT

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Det är tragiskt när man läser Dag Rognes uttalande i Säffle-Tidningen den 27 maj. Att vi som jobbar inom LSS, under bilaga J, ska fortsätta att jobba gratis halva natten och dessutom måste vi jobba in de timmarna under våra dagpass för att få en full lön. Detta anser han inte är någon politisk fråga.

Hur tänker du ?

Att min arbetsgivare Säffle kommun blundar för detta, gör att vårdyrket blir ännu mer oattraktivt. Hur ska man få de yngre att utbilda sig till detta yrke om man redan från början inte blir värdesatt för det man gör. Vi har redan svårt att få vikarier inom denna verksamhet, vilket dagligen påpekas i media.

Att det i dag 2023, fortfarande saknas jämställdhet, är förbryllande. För det är ju mer kvinnor än män som jobbar inom vårdyrken som exempelvis LSS (lag om stöd och service till vissa funktionshindrade). Detta visar tydligt var kommun står i denna fråga.

Jag är inte rädd för att jobba och ta i, tycker att det är roligt att gå till jobbet. Men att inte få ett erkännande för det man gör är riktigt kränkande. Svår att tro detta med en kommun som slår sig för bröstet i sin vision; Vi kan, vi vill, vi vågar!

Ett sådant arrogant och oförståeligt uttalande svider, så det är nog dags att träda ner från tronen Dan, när man anser att man är mer värd än andra kommunanställda. Lycka till!

Trött och besviken arbetsmyra

Artikeltaggar

ArbeteArbetsgivareDag RogneJämställdhetLönerSäffle kommun