Hoppa till huvudinnehållet

Vilken toppendag på ridklubben!

Publicerad:
Ridklubben har haft en ny toppendag med Pay & Jump med över 30 deltagare. Här är det Maj Svanqvist och Fiona som klarar ett hinder.
Ridklubben har haft en ny toppendag med Pay & Jump med över 30 deltagare. Här är det Maj Svanqvist och Fiona som klarar ett hinder. Foto: Säffle Ridklubb

Säffle Ridklubb har ännu en gång arrangerat en uppskattad Pay & Jump träningstävling. Tävlingen i lördags hade över 30 startande ekipage i nio klasser.

Av de 32 startande var sex av ekipagen från andra klubbar och Louise Svanqvist som följde med Maj Svanqvist från Karlstad Ridklubb, kommenterade:

– Superfint arrangerat av klubben, USEK, samt alla funktionärer!

Camilla Bäck, en av SRK:s egna deltagare instämde:

– Bra flyt, så trevlig stämmning och en superfin bana.

Sanna Olsson, Ungdomsektionens (USEK) ordförande på SRK, agerade konferencier under dagen.

– Jag tycker att det var hög standard på alla ekipage och det är roligt att arrangera träningstävlingar av den här typen där alla nivåer kan delta, sa Sanna.

Emil Sander på väg genom ett hinder på Texas.
Emil Sander på väg genom ett hinder på Texas.

Innan tävlingens start började Sanna dagen med en genomgång om hur man inspekterar och går en bana för de mindre rutinerade ryttarna. Klasserna var från bom på marken med 8 höjningar upp till 90 cm höga hinder, så även nybörjare kunde delta och samtidigt få kunskap och erfarenhet av en tävlingsbana.

Funktionärer vid in- och utläpp till banan, vid framhoppningen, och på banan såg till att tävling flöt på utan långa väntetider, och USEK:s Ida Högberg som bemannade cafeterian, såg till att fika, dricka, mat och godsaker fanns till hungriga och törstiga ryttare och publik.

– Det är mycket tillfredsställande att vi har kommit så långt på klubben nu. USEK och personalen har blivit så proffsiga på att genomföra evenemang, och det är så roligt att höra all beröm vi får. Vi har höga ambitioner att fortsätta utveckla ridsporten i kommunen med olika evenemang, sa SSRK:s verksamhetsansvariga Nina Lauri.

 • Linnea Sander på Bruno.
  Linnea Sander på Bruno.
 • Maja Fredriksson och Goodie.
  Maja Fredriksson och Goodie.
 • Ridklubben hade en riktig toppendag i det strålande sommarvädret.
  Ridklubben hade en riktig toppendag i det strålande sommarvädret.
 • Clara Johansson och Hugo.
  Clara Johansson och Hugo.
 • Elin Nyqvist på Apollo.
  Elin Nyqvist på Apollo.
 • Elin Nyqvist och Apollo på väg genom ett hinder.
  Elin Nyqvist och Apollo på väg genom ett hinder.
 • Camilla Bäck på Daylight.
  Camilla Bäck på Daylight.
 • Ellen Guttman och Buller.
  Ellen Guttman och Buller.

Nina fortsatte att berätta om allt förarbete som krävs för att organisera ett lyckat evenemang och nämnde bland annat att se till att ridunderlaget är så optimalt som möjligt för att hästar ska kunna hoppa de högre klasserna utan att dra på sig skador,.

– På grund av den torka vi haft har personalen bevattnat ridbanan i timtal varje dag hela veckan. En automatisk bevattning ligger högt på vår önskelista, sa Nina.

Artikeltaggar

HästsportSäffleSäffle Ridklubb

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.