Hoppa till huvudinnehållet

Efterlängtad trepoängare: ”Säsongens bästa match”

Publicerad:
Det blev en efterlängtad trepoängare för VSK i torsdags. Viktor Sköld stod för första målet. (arkivbild)
Det blev en efterlängtad trepoängare för VSK i torsdags. Viktor Sköld stod för första målet. (arkivbild) Foto: Carolina Schützer

Det har varit tufft för Värmlandsbro SK som nykomlingar i division 4. Men i torsdags fick man med sig lite medvind igen, när man tog hem sin andra seger för säsongen. Matchen mot Kristinehamn, som spelades på Brovallen, slutade 3-0 till VSK. En riktigt efterlängtad trepoängare.

– Det var gött! Det var säsongens bästa match från oss. Kristinehamn hade kommit från en seger mot Sunne med 3-0 - Sunne som vi åkte på rejält med pisk mot. Men vi spelar riktigt bra, säger tränare Anders Eldh.

VSK började med et tidigt mål. Bara efter 7 minuter tog man ledningen genom Viktor sköld. Peter Norström utökade ledningen efter knappt halva första, och det stod 2-0 till hemmalaget.

– Första är den klart bästa vi gjort i år. Vi gjorde 2-0 i första och hade bud på i alla fall 2 eller 3 mål till, med full utdelning. Vi spelade ett bra anfallsspel och skapade mycket. Vi spelade lite rakare den här gången och försökte inte rulla så mycket i sidled. Försöka sätta bollen bakom deras backlinje, och det var någonting som vi lyckades med väl. skapade mycket chanser.

”Positiv trend”

– I andra blir vi lite djupare, och vi får försvara oss mer. Men vi kontrar in ett sista mål på slutet och dör egentligen matchen där och vi stänger ner. Det var jättekul för killarna, och de tog till sig av vår spelidé som vi hade. Stort beröm till hela laget.

Målet i den andra halvleken kommer på övertid, och stänger därmed matchen. Det är Mohamed Kaddour Hamoush som sätter 3-0.

Värmlandsbro spelar sin nästa match den 11 juni. Då ställs man mot ett av bottenlagen, Råtorps IK, på bortaplan. En superviktig match för VSK som ligger placeringen före i tabellen.

– Ja, en viktig match för oss. Det gäller egentligen att vi återupprepar den här insatsen. Vi spelade väldigt bra och var tighta bakåt - och skapade mycket målchanser. Jag tycker att vi ändå har lite positiv trend nu, sju poäng på fyra matcher. Vi är på gång, och jag tycker att vi börjar växa in i serien. Vi lyckas kontrollera matcherna bättre, så nu ska vi bara hålla i det hårda jobbet och disciplinen.

MATCHFAKTA

Värmlandsbro SK - IFK Kristinehamn (3-0)

7’ 1-0 Viktor Sköld

23' 2-0 Peter Norström

90+1' 3-0 Mohamed Kaddour Hamoush

Artikeltaggar

Anders EldhBrovallen, Värmlandsbro A-planFotbollIFK Kristinehamn FotbollVärmlandsbroVärmlandsbro SK

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.