Hoppa till huvudinnehållet

Flera entusiastbilar räddade undan brand i Säffle

Publicerad:
Foto: Ida Oscarsson

Strax efter 18 på lördagseftermiddagen larmades räddningstjänsten om en lokalbrand i ett industriområde i Säffle.

Räddningstjänsten befann sig i närheten och skulle precis genomföra en övning när larmet kom. Man kunde således vara snabbt på plats och börja släckningsarbetet.

Då branden var omfattande deltog även Räddningstjänst från Åmål, totalt tolv brandmän.

– Det var fastighetsägaren som larmade. Han upptäckte rök från lokalen av en ren händelse när han var på väg från en annan lokal i området. När vi kom till platsen var det kraftig rökutveckling och vi började med att försöka kyla ner branden som redan hunnit bli väldigt varm, säger Mattias Anderson, insatsledare på Säffle Räddningstjänst.

Branden startade troligtvis i en buss som stod inne i lokalen. Även andra bilar skadades. I en angränsande lokal stod en mängd entusiastfordon som Räddningstjänsten kunde få ut med hjälp av fastighetsägaren.

– Det var bland annat rallycrossbilar och fina amerikanare, bilar värda stora pengar, som vi kunde rädda, säger Mattias Andersson.

Vid halv åtta-tiden kunde man konstatera att branden var släckt men efterarbetet fortsatte fram till klockan 22. Lokalen är kraftigt brandskadad och angränsande lokaler är rökskadade.

– Bussen och en entusiastbil som stod precis bredvid totalförstördes, säger Mattias Andersson.

Artikeltaggar

BränderBrott, lag och rättMotorOlyckor och katastroferSäffleSOS Alarm

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.