Hoppa till huvudinnehållet

Trepoängare till Svanskog: ”Fyra i tabellen - det är riktigt roligt”

Publicerad:
Jacob Wolfbrandt, i mitten, och Anton Karlsson, till höger, stod för två av målen i helgens match. (arkivbild)
Jacob Wolfbrandt, i mitten, och Anton Karlsson, till höger, stod för två av målen i helgens match. (arkivbild) Foto: Carolina Schützer

Svanskogs IF ställdes mot Klässbols SK i lördagens match. Det blev en härlig trepoängare hemma på Svanevallen, efter att slutresultatet skrevs till 4-2.

– Det var inget välspelad match direkt. Vår plan har tagit ganska mycket stryk, vi kan inte få vatten på den då det är något fel med pumpen - den var hård och det studsade mycket. Det var svårt att spela fotboll på backen.

Svanskog inledde start med ett snabb mål. Åtta minuter in i matchen satte Anton Karlsson 1-0. Ytterligare ett mål skulle komma in den första halvleken, men det fån gästerna. Pausresultatet blev därmed 1-1.

Matchavgörande straff

I andra inledde Svanskog ännu starkare. I första anfallet utökade man ledningen till 2-1, genom Isak Andersson. Efter dryga timme spelad kvitterade Klässbol till 2-2.

– Det var mycket kamp och vilja - sedan kan jag tycka att de visar lite dåligt humör. De åkte också på två utvisningar; en för tjat och en för handboll på mållinjen. Vi fick också med oss en straff och fick 3-2, det var matchavgörande.

Det var efter en utvisning på Klässbol som straffen dömdes till Svanskogs fördel. Jacob Wolfbrandt stegade fram och satte den; 3-2. Lukas Andersson stängde matchen i den åttionionde matchminuten genom att sätta 4-2.

Fyra olika målskyttar

– Jag måste säga att det var roligt med fyra olika målskyttar. Framförallt att två av dem var ungdomar; Isak och Lucas. De äldre, Jacob och Anton går i bräschen och gör det också med varsitt mål. Viking Karlsson gör debut i mål och han imponerade stort - han var lugn och trygg. Jag är supernöjd men matchen sett till det och resultatet är bra. Hemma är vi starka - det vet vi. Nu måste vi bara fundera på bortaspöket.

Patric berättar att det går framåt på spelarfronten också - det var flera som gjorde debut i helgens match. Så det är många nya killar som kommit in - sist var det 22 stycken på på träningen. Så nu har man alltså gått från att ha kris till att det är konkurrens mellan vilka spelar som ska få spela match.

– Det känns positivt och superkul att det går åt rätt håll! Vi är fyra i tabellen - det är riktigt roligt.

Ås nästa

Svanskog spelar sin nästa match den 9 juni, borta mot IFK Ås.

– Jag vet inte riktigt vad jag tror om den här matchen än. Den är lagd på en dum dag för vår del - student och avslutningar - så jag vet inte riktigt hur många och vilka vi har tillgängliga. Vilket fall som helst så får vi får fundera på hur vi kan ta med oss detta spel till bortamatcherna. Men det känns bra att vi har fler folk som vi kan välja på.

Svanskogs IF - Klässbols SK (4-2)

8’ 1-0 Anton Karlsson

22' 1-1 Patrick de Andrade

46' 2-1 Isak Andersson

63' 2-2 Magnus Åhs

77' 3-2 Jacob Wolfbrandt, straffmål

89' 4-2 Lukas Andersson

Artikeltaggar

FotbollKlässbols SKSvaneholmSvanevallenSvanskogs IF

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.