Hoppa till huvudinnehållet

Svanskogstjej blir tränare på Färjestad: ”En fantastisk nyhet”

Publicerad:
Lisa Skogh från Svanskog blir A-tränare på Färjestadstravet. Hon var skötare till Maharajah och har de senaste åren varit en av proffstränarna på Menhammar.
Lisa Skogh från Svanskog blir A-tränare på Färjestadstravet. Hon var skötare till Maharajah och har de senaste åren varit en av proffstränarna på Menhammar. Foto: Michaela Ambjörnsson

Lisa Skogh, ursprungligen från Svanskog, är ett känt namn i travkretsar, då hon var skötare till Prix d’Amerique-vinnaren Maharaja.

Nu är det klart att hon blir A-tränare på Färjestad.

Färjestadstravet skriver om nyheten på sin sajt. Lisa Skogh återvänder alltså hem till Värmland och tar med sig ett antal spännande hästar.

– Lisa kommer att få med sig 13 hästar till att börja med. Mixen på dessa är allt ifrån väldigt välstammade unghästar till mer välkända åttaåriga valacken Alone, som för övrigt snart passerar tvåmiljonerstrecket, samt nioåriga tuffingen Vicar, säger Greger Artursson, sportchef på Färjestad.

Lisa Skogh var skötare till Maharajah, och sedan årsskiftet 2010–2011 har hon varit på Menhammar och Yttersta. De senaste åren är hon dessutom en av proffstränarna på Menhammar.

Att hon nu är klar som A-tränare på Färjestad innebär att Menhammar och Färjestad kommer närmare varandra.

– En fantastisk nyhet att vi utökar A-tränarkåren på Färjestad och att Lisa även kommer till banan. Ett plus är också att vi kommer att ha ett nära samarbete med Menhammar och hela konceptet känns jättespännande, säger Marie Svensson, travbanechef på Färjestadstravets hemsida.

Artikeltaggar

FärjestadstravetLisa SkoghPrix d'AmeriqueTravVärmlands län

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.