Hoppa till huvudinnehållet

Träningsträff gav 12 000 till Cancerfonden

Publicerad:
Foto: Privat

För tre år sedan startade Linda Blixfeldt från Värmlands Nysäter firman Träningsvärket. Sedan dess har hon anordnat träningsträffar i Hasslerudsparken, som varit välbesökta.

Under söndagen arrangerades en sommaravslutning där hela 12 000 kronor samlades in till välgörande ändamål.

När Linda startade företaget hade hon ingen direkt erfarenhet av att vara träningsinstruktör, men hon gillade att träna och det tyckte många var inspirerande nog.

– Jag jobbar som brandman och tränar mycket själv så en gång fick jag frågan att ”kan inte du starta träningar i Nysäter”.

Den utmaningen var Linda inte sen med att anta.

– Jag köpte in de grejer som behövdes och drog i gång crossfit-inspirerade träningspass i Hasslerudsparken varje söndag.

Liv i parken igen när dansbanan blivit utegym

Träningspassen har haft bra uppslutning med mellan 15-25 personer i olika åldrar.

– Det är superroligt att det är så blandat. Vi är både killar, tjejer, unga och äldre som tränar tillsammans i ur och skur året om.

12 000 till Cancerfonden

Som en sommaravslutning anordnade Lindas företag i samarbete med Nysäters Buss ett träningspass till förmån för Cancerfonden. 26 deltagare sprang ”Vårvarvet” runt elljusspåret, där de stötte på olika utmaningar som skulle lösas både enskilt och i par.

  • Foto: Privat
  • Foto: Privat
  • Foto: Privat
  • Foto: Privat
  • Foto: Privat
  • Foto: Privat
  • Foto: Privat

Träningspasset var gratis, men de som ville kunde skänka en slant till Cancerfonden.

– Jag och Nysäters Buss sa att det vi får in av deltagarna kommer vi sedan att matcha tillsammans.

Målet var att få in 10 000 kronor, vilket man lyckades med.

– VI fick in runt fem 5 000 kronor under söndagen sen har några skänkt i efterhand också, så vi kom upp i totalt 12 000 kronor, säger Linda.

Hur känns det?

– Det känns jättekul! Vi hade bra sponsorer och det tror jag gjorde att folk var villiga att skänka. Överlag blev det en lyckad kväll. Det var god stämning och alla var glad och nöjda över att vi gjorde något bra tillsammans, avslutar Linda Blixtfeldt.

Artikeltaggar

CancerfondenMotion och hälsaNysäterVärmlands Nysäter

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.