Hoppa till huvudinnehållet

Flaggtävling på Valnäs samlade 110 spelare

Publicerad:

Efter en trevande start är det full fart ute på Valnäs. Under den senaste veckan har tre tävlingar genomförts. På nationaldagen spelades Flaggolfen, i sommarvärme. Tävlingen samlade 110 spelare.

Anders och Jonna Karlsson njöt av det vackra golfvädret.
Anders och Jonna Karlsson njöt av det vackra golfvädret. Foto: Claes Åkerblom

Nationaldagstävlingen har blivit något av en tradition vid Billeruds Golfklubb. Årets upplaga var den 16:e i ordningen. Tävlingen spelades som en irish greensome och i form av en flaggtävling. Detta innebär partävling där respektive par placerar en flagga där de har förbrukat sina slag.

Högsommarvärme och en torr och fin bana innebar att flera av de tävlande gick en bra bit under handicap och därmed lyckades ta sig in på andra varvet innan slagen var förbrukade. I A-klassen segrade Kikki Larsson och Tarmo Kokko, med en halvmeters marginal till Mikael Olsson och Håkan Edkvist som knep silverplatsen. I B-klassen var det Lars Dalman och Lars Henriksson som vann, även nu med minsta möjliga marginal till tvåorna, Anders Leander och Andreas Kilgren. Samtliga dessa nådde fram till tvåans green på andra varvet.

  • Tre glada segrare i den 16:e upplagan av Flaggolfen: Lars Dalman, Kicki Larsson och Tarmo Kokko
    Tre glada segrare i den 16:e upplagan av Flaggolfen: Lars Dalman, Kicki Larsson och Tarmo Kokko Foto: Claes Åkerblom
  • Peter Larsson och Per-Anders Nordqvist kämpade på i värmen.
    Peter Larsson och Per-Anders Nordqvist kämpade på i värmen. Foto: Claes Åkerblom
  • Häromveckan avgjordes även Värmlandsserien för juniorer. Lowe Åkerblom vann G-klassen.
    Häromveckan avgjordes även Värmlandsserien för juniorer. Lowe Åkerblom vann G-klassen. Foto: Claes Åkerblom

Seniorgolfen H50

Ytterligare några tävlingar har hunnit genomföras – och då inte minst seniorgolfen H50. Denna tävling samlade hela 135 spelare och med deltagare från de flesta värmländska klubbarna. Även äkta make-tävlingen (Ekebygolfen) är avklarad.

Häromveckan var det ett 50-tal juniorer från hela Värmland som intog banan. Det var Svenska Juniortouren och Värmlandsserien som gjorde ett gästspel hos Billeruds GK. I juniortouren vann Alvin Kihlgren (Hammarö) pojkklassen med 78 slag. Bland flickorna var det Wilma Perman (Karlstad) som segrade på 78 slag. Värmlandsserien spelades med tre klasser, pojkklassen vanns av Alex Bäcklund (Bryngfjorden) på 67 slag. Lo Tomt (Karlstad) var bästa flicka med 83 slag, I G-klassen vann Lowe Åkerblom (25 poäng). Tillsammans med Karl Kristiansson var han tävlingens enda hemmaspelare.

RESULTAT - Billeruds GK Flaggtävling

A-klass

1. Kicki Larsson/Tarmo Kokko

2. Mikael Olsson/Håkan Edqvist

3. Magnus Larsson/Marcus Larsson

4. Niclas Melander/Christer Johansson

5. Erik Noleryd/Gustav Söderberg

6. Markku Parviainen/Kenth Amsell

B-klass

1. Lars Henriksson/Lars Dalman

2. Anders Leander/Andreas Kilgren

3. Erik Åkerblom/Claes Åkerblom

4. Gunilla Nilsson/Josefine Johansson

5. Anders Larsson/ Ammi Gull

6. Monika Ekberg/Christer Bood

Claes Åkerblom

Artikeltaggar

Billeruds GKBilleruds GolfklubbGolfNationaldagenSportValnäs

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.